Actualitate

LIVE VIDEO: A doua zi de proteste față de organizarea alegerilor prezidențiale. . Tinerii protestează în fața Ambasadei Rusiei

UPDATE 14:33 
Tinerii au ajuns la Curtea Constituțională.

UPDATE: 14:23
Coloana de protestatari au ajuns îm fața ambasadei ruse și continue să scandeze „vot fraudat”, „vrem turul III”, „alegeri fraudate” și NU Dodon”.



UPDATE: 13:56

Oamenii continuă protestul în centrul capitalei. Au fost la Ambasada SUA și au pichetat-o câteva minute.Mai mult, ei scandează „jos mafia”. Printre protestatari se observă și câțiva polițiști care mențin ordinea publică.

 

UPDATE 11:40
În aceste momente mai mulți tineri s-au adunat în fața liceului Gheorghe Asachi pentru a continua proteste începute ieri. Manifestanții așteaptă un răspuns oficial de la CEC referitor la încălcările care au avut loc duminică în timpul alegerilor prezidențiale. Mai mulți oameni atât din țară, cât și din afară au sesizat încălcări grave în timpul votului. Mai mult ca atât, cetățenii au găsit nereguli și la prezentarea numărului de voturi din localitățile Leușeni, Hâncești și Copceac, Ștefan Vodă, prezentate de CEC. Procesele verbale arătau date diferite decât informația oferită de CEC.

Știre inițială
Manifestanții și-au dat întâlnire în fața Liceului Teoretic Român-Francez "Gheorghe Asachi" din capitală, începând cu ora 11.00.
Protestatarii consideră că scrutinul de duminică a fost fraudat și solicită alegeri repetate.

Totodată ei anunță că vor depune petiții la ambasadele României, SUA și Germaniei, prin care le vor cere să nu recunoască rezultatul alegerilor.

La fel ca și ieri, organizatorii acțiunii cer participanților la protest să manifesteze pașnic și să nu se lase provocați.

Radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *