ActualitateExterne

LIVE VIDEO | Înmormântarea lui Aleksei Navalnîi: Risc major de incidente în timpul ceremoniei

Înmormântarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, care a încetat din viață pe 16 februarie într-o închisoare din Siberia, este programată să aibă loc vineri, 1 martie, la Moscova, conform anunțului făcut de soția sa, Iulia Navalnaia. Întregul eveniment poate fi urmărit în format LIVE-VIDEO pe www.stiripesurse.ro.

Poliția rusă a început deja patrularea în zona cimitirului unde va fi înmormântat, iar Iulia Navalnaia a exprimat îngrijorarea că ceremonia ar putea să nu se desfășoare pașnic sau să se încheie cu arestări.

Slujba de înmormântare a lui Navalnîi este programată să aibă loc la ora 14:00, ora Moscovei (13:00, ora României), la Biserica Icoanei Maicii Domnului „Potolește-mi durerile”, o biserică albă, impunătoare, cu cinci cupole, situată în districtul Mariino, unde locuia Navalnîi.

După ceremonie, trupul neînsuflețit al lui Navalnîi va fi dus la Cimitirul Borisovski, situat la aproximativ 2,5 km de cealaltă parte a râului Moscva, conform informațiilor transmise de echipa opozantului rus.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *