Război

Locuințe, proprietăți, afaceri luate: teroarea rusă de pe malul stâng al regiunii Kherson

Militarii ruși nu încetează să terorizeze locuitorii din regiunea Kherson. La fel ca înainte, în Kherson, pe malul drept al Niprului, acum, pe malul stâng, jefuiesc oamenii de mașini, proprietăți imobiliare și afaceri. Ei jefuiesc și evacuează cetățenii. Acest lucru a fost raportat astăzi, 17 februarie, de către Roman Golovnya, consilier al primarului din Kherson, în emisiunea canalului FREEDOM TV.

“Când ocupanții ruși storceau atât afaceri, cât și locuințe, proprietăți și mașini, iar când se retrăgeau deja pe malul stâng, de exemplu, luau tot ce puteau lua. Dacă cineva nu ar fi scos bateria sau nu ar fi blocat cumva o mașină care era parcată sau pe stradă, aceasta ar fi fost luată cu siguranță. Ambarcațiunile pe care rușii nu le puteau scoate erau toate aruncate în aer sau împușcate până la înec. Apartamentele sau casele care aveau o oarecare valoare au fost, de asemenea, jefuite. Aceeași situație este acum și în stânga ocupată a regiunii”, a precizat oaspetele.

Invadatorii ruși continuă să terorizeze civilii, afacerile și să pună sechestru pe proprietăți, a mai spus Golovnya. Potrivit acestuia, singura modalitate de a rămâne în siguranță este de a părăsi regiunea.

“Singura modalitate este să plecați cât mai există o șansă. Din câte știu eu, oamenii pleacă prin Crimeea, de exemplu. Ei se evacuează într-o parte civilizată a planetei și apoi în Ucraina, pe teritoriul controlat, pentru a fugi de mardeiașii ocupanți”, a declarat Golovnya.

El a mai spus că ocupanții ruși efectuează în prezent percheziții din casă în casă și din ușă în ușă, verificând documente și telefoane în aproape fiecare așezare din regiune care nu se află temporar sub control ucrainean.

“De exemplu, cei care nu au înregistrare de reședință sunt fie evacuați, fie luați pentru investigații. În multe cazuri, locuința este luată – dacă locuiești și nu ești înregistrat în casa în care te afli direct. Prin urmare, de fapt, există un control total al tuturor celor care se află pe teritoriul ocupat”, a declarat un consilier al primarului din Kherson.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Cam asa ar ajunge si Moldova. Si in Moldova sunt iubitori de rusi cu gramada. Rade harb de oala sparta, cand ea e dogita toata ! Si moldovenii sunt in aceeasi situatie, asta din cauza prostiei lor, bineinteles. Ce sa vorbin despre Herson, cand si in Moldova prostia e la cote maxime ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *