Soroca

Locuitorii comunei Tătărăuca Veche vor achita lunar cîte 10 lei pentru iluminare stradală

 Sistemul modern şi econom de iluminare stradală pentru cele şase localităţi ale comunei a fost creat cu sprijinul financiar al proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, gestionat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), care a acordat suportul prin intermediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord. 

În total, au fost instalate 350 de corpuri de iluminat, bazate pe tehnologiile LED. Acestea sînt dirijate prin intermediul a 13 dispozitive de evidenţă a energiei electrice. Lungimea reţelelor este de peste 21 de kilometri. Utilizarea unei asemenea instalaţii reduce de două ori costurile de consum al energiei electrice. Potrivit specialiştilor, economiile se vor cifra la 117000 lei anual, faţă de utilizarea soluţiilor clasice, ineficiente din punct de vedere energetic. Costul investiţiei este de peste 3,4 milioane de lei. 

Serviciul de iluminare stradală este gestionat de întreprinderea municipală „Tătărăuca Service”, creată în 2012. Urmează ca întreprinderea să convingă sătenii să contracteze şi să achite lunar serviciul. 

Angajaţii întreprinderii vor fi consultaţi de GIZ pe toată durata derulării proiectului. Mai mult, oficiul întreprinderii a fost renovat cu sprijinul financiar oferit de agenţia germană, fiind procurat şi echipamentul necesar. Valoarea investiţiilor se cifrează la aproximativ un milion de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *