Actualitate

Locuitorii din Găgăuzia ameninţă că blochează drumul dintre Comrat şi Ciumai

Viceministrul transporturilor şi infrastructurii drumurilor, Boris Gherasim, a declarat că lucrările urmau a fi finalizate încă în luna aprilie anul curent, dar antreprenorul nu a găsit materialele necesare.

Pe pagina de internet a UTA Găgăuzia se menţionează că, din cauza lucrărilor nefinalizate, unele porţiuni de drum, circa 55 km, sunt extrem de periculoase şi au creat situaţii de accident în care au murit oameni. De la începutul anului de studii, pe acest drum sunt transportaţi copiii la şcoală, fiindu-le pusă viaţa în pericol.

Boris Gherasim a spus că s-a întâlnit cu reprezentanţii companiei care efectuează lucrările şi a primit asigurări că drumul va fi reparat până la
sfârşitul anului. În acelaşi timp, viceministrul a adăugat că această companie este taxată suplimentar pentru toată perioada de întârziere a dării
în exploatare a drumului.

Administraţia de Stat a Drumurilor a semnat, la 25 aprilie 2012, două contracte pentru executarea lucrărilor de reabilitare a două sectoare de drum între oraşul Comrat şi comuna Ciumai. Antreprenorul PA&CO International SRL a fost desemnat în urma unei licitaţii la care au participat 10 companii internaţionale. Valoarea totală a contractelor a fost estimată la circa 25 de milioane de euro. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a împrumutat aceşti bani Republicii Moldova pe un termen de 30 de ani, cu rata de dobândă de 1% anual.

Lucrările au început în vara anului 2012. La sfârşitul anului 2013, ministrul transporturilor şi infrastructurii drumurilor, Vasile Botnari, a anunţat că vor fi amendate mai multe companii care nu şi-au îndeplinit angajamentele de reparare a drumurilor. Oficialul nu a precizat care este valoarea amenzilor, dar a spus că aceste companii vor reface din cont propriu porţiunile de drum reparate rău.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *