CSI / RusiaExterne

Locuitorii din Mariupol ar fi dați afară din case. Ocupanții ruși le vor ocupa locuințele

Locuitorii din Mariupol care au rămas cu locuințele mai puțin afectate după bombardamente riscă să fie dați afară, conform administrației locale. Rușii vizitează casele pentru a stabili gradul de avariere, vor să demoleze o parte dintre edificii și să cazeze bătrânii în cămine.

Proprietarii locuințelor care urmează să fie demolate rămân fără acoperiș deasupra capului. Autoritățile constituționale din Mariupol susțin că rușii le spun că nu ei ar trebui să le rezolve problemele locative.

În același timp, oamenilor care nu vor să se mute în cămine li se oferă două săptămâni pentru a-și găsi locuință. În caz contrar și aceștia riscă să rămână pe străzi.

Adjunctul primarului ucrainean din Mariupol, Petro Andriușcenko, susține că în casele localnicilor urmează să fie cazați „eliberatori”. Printre aceștia se numără cei care vor înlătura urmările bombardamentelor, angajați ai portului Mariupol și a unei uzine ocupate anterior de trupele Kremlinului.

Anterior, Kievul anunța că administrația rusă din Mariupol intenționează să deposedeze localnicii de proprietăți sub pretextul înregistrării lor. Declarațiile erau făcute când militarii ruși au început să solicite localnicilor să prezinte actele pentru imobile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *