Social

Locuitorii din şase sate din r. Floreşti sunt blocaţi de un drum aflați în reparaţie

Segmentul este în reparaţie deja de mai bine de un an, iar după fiecare ploaie drumul devine impracticabil.  Oamenii se plâng că nu pot merge la muncă, iar ambulanţele nu pot ajunge la bolnavi. Autorităţile dau vina pe antreprenorul care nu şi-ar fi onorat obligaţiile contractuale şi spun că unica soluţie ar fi un drum de ocolire.

Localnicii din satele Caşunca, Ciutuleşti, Sârbeşti, Nicolaevca, Roşietici şi Cenuşa spun că după fiecare ploaie nu mai pot ieşi din sate. Iar cei care se aventurează rămân de multe ori blocaţi pe drumul care face legătura cu centrul raional.

Conducerea raionului Floreşti susţine că singura soluție ar fi amenajarea unui drum de ocolire.

„Propunerea este de a conserva sectorul de drum, care este periculos şi de a face ocolire prin satele Roşietici şi Cenuşa, până la primăvară, până când administraţia de stat a drumurilor vor contracta o altă firmă", a afirmat vicepreşedintele raionului Floreşti, Gheorghe Gincear.

Reparaţia drumului a început în septembrie anul trecut. Antreprenorul urma să repare carosabilul timp de 14 luni. Adrian Covaş, administratorul firmei care urma să execute lucrările nu a fost de găsit pentru a comenta situația. Până acum, pentru lucrările de reparaţie s-a cheltuit aproximativ un milion de lei din bugetul de stat. Suma totală a proiectului este de 47 de milioane de lei.

Sursa: prime.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *