Eveniment

Locuitorii din Zona de Securitate, printre care cei din Cocieri, Molovata Nouă, Doroțcaia, vor primi ajutor financiar din partea statului

Astfel, în vederea soluţionării problemelor stringente cu care se confruntă locuitorii din Zona de Securitate, se propune acordarea unei susţineri financiare persoanelor care au domiciliul în comunele Cocieri, Coşniţa, Molovata Nouă, Fîrlădeni şi satele Copanca, Doroţcaia, Pîrîta, Varniţa şi Hagimus.

„Într-adevăr, pornind de la anumite priorităţi pentru locuitorii din această zonă, nu doar îi încurajăm, dar le oferim şi ajutor concret pentru concetăţenii noştri”, a menţionat Prim-ministrul Iurie Leancă.

Proiectul prevede majorarea cuantumului alocaţiei lunare de stat de la 200 la 900 de lei pentru beneficiarii de pensii pentru limita de vîrstă şi de invaliditate de gradul I, de la 140 la 630 de lei pentru beneficiarii de pensii de invaliditate de gradul II, şi de la 100 la 450 de lei pentru cei cu pensii de invaliditate de gradul III.

Totodată, începînd cu 1 iulie 2014, este stabilită o alocaţie lunară de stat pentru femeile cu vîrste cuprinse între 55 şi 57 de ani şi bărbaţii care au între 60 şi 62 de ani, care la data de 1 ianuarie curent au avut domiciliul în localităţile menţionate şi care nu au pensii stabilite de structurile de la Tiraspol în sumă de 900 de lei.

Banii vor fi alocaţi din bugetul de stat.

La şedinţa Guvernului, au fost propuse şi alte modificări într-un pachet social, menit să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor.

Timpul.md via Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *