Actualitate

Locuitorii și turiștii din Soci sunt evacuați

Șeful administrației regiunii Adler, Iaroslav Pavlovschii, a anunțat că ploile torențiale au inundat șapte sate din regiune.

Angajații departamentului situațiilor excepționale evacuează oamenii din casele inundate. Încă nu a fost anunțat numărul de persoane care au fost evacuați. Din declarațiile salvatorilor, cel mai mult au avut de suferit locuitorii satului Mirnîi.

În același timp, serviciul de presă a aeroportului din Krasnodar a anunțat că furtuna a acoperit întreg teritoriul regiunii, iar nivelul apei în râuri a crescut cu 1,20 m.

„Sistemul de canalizare, care a fost proiectat conform normelor, se pare că nu a fost pregătit pentru volumul de cantitate căzut ieri dimineața. Și ploaia încă continuă”, a declarat primarul Soci, Anatolii Pahomov. El a cerut de la serviciile orașului monitorizarea râurilor de apă care au pus stăpânire pe oraș.

În raionul Adler și Kudepste a fost introdusă starea de urgență.

Anterior a fost anunțat că în Krasnodar în una din nopțile trecute, în doar două are a căzut un volum de precipitații pentru o perioadă de două luni, care au cauzat inundații în mai multe case și întreruperea energiei electrice.

 

TIMPUL.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *