CSI / RusiaRăzboi

Londra: Rusia folosește drone iraniene în Ucraina

Moscova a desfăşurat drone iraniene în războiul său declanşat asupra Ucrainei, în condiţiile în care propriile stocuri de arme se reduc, potrivit unei evaluări făcute de analişti britanici în domeniul informaţiilor, transmite Reuters și Agerpres.

Rusia cumpără arme de la state aflate pe lista celor sancţionate, precum Iran sau Coreea de Nord, în condiţiile în care propriile sale stocuri de arme se epuizează, au subliniat miercuri, 14 septembrie, analişti din cadrul Ministerului Apărării britanic în cadrul unei conferințe de presă zilnică.

Probabil, Moscova a folosit drone iraniene în Ucraina recent, au scris analiştii în raportul lor care survine la o zi după ce Ucraina a susţinut că a doborât o dronă Shahed-136 fără echipaj lângă oraşul Kupiansk din nord-estul ţării, în timpul contraofensivei sale, potrivit Reuters.

„Pierderea unei drone Shahed-136 lângă linia frontului sugerează că există posibilitatea reală ca Rusia să încerce să folosească acest sistem pentru a întreprinde mai degrabă lovituri tactice decât lovituri împotriva unor ţinte mai strategice mai în adâncul teritoriului ucrainean”, se menționează în această analiză.

Astfel, potrivit Londrei, drone de luptă similare, cu o rază de acţiune de 2500 de kilometri, au fost folosite în Orientul Mijlociu, într-un atac asupra petrolierului Mercer Street, anul trecut.

Această evaluare are loc în condiţiile în care forţele militare ucrainene au declanşat o contraofensivă pentru a recuceri teritorii în est ce au fost ocupate de trupele lui Putin în timpul războiului, care a început pe 24 februarie 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *