Externe

Londra vrea reducerea numarului de membri ai Camerei Lorzilor

Guvernul britanic are intentia de a reforma radical Camera Lorzilor pentru a o inlocui cu o a doua camera parlamentara cu 300 de locuri alese prin vot, scrie presa britanica.

Propunerile care au ajuns in posesia publicatiei Sunday Telegraph sunt asteptate a fi anuntate in curand si ar urma sa puna capat la secole de traditie si ar pune cabinetul in conflict cu cei 704 membri actuali ai Camerei Lorzilor, care se opun a introduce membrii alesi.

Planurile ar presupune ca toti membri ai nou createi adunari sa fie alesidirect- punand astfel capat sistemului de mostenire a locului in Camera si aristocratiei. Planul vine pe fondul preocuparii pentru abuzul in cheltuieli. Desi planul este putin probabil sa devina lege inainte ca parlamentul sa fie dizolvat, strategii laburisti spera sa deschida o linie de demarcatie in cadrul consevratorilor, care vor fi reticenti sa sustina o reforma laburista.

Presa britanica subliniaza ca secretarul Justitiei Jack Straw si-a consultat deja colegii de guvern in privinta acestor schimbari.

Sursa: Antena3

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *