Moldova

Lotul național de tenis de masă a învins echipa Germaniei

Din echipă face parte Cristian Chiriță, originar din Chișinău, legitimat la CS Cîmpulung (România). Anul curent el a devenit campion al acestei țări, categoria cadeți, concursul pe echipe. În meciul disputat cu favorita grupei D la Europene, echipa Germaniei, el a adus selecționatei Moldovei două puncte victorioase. Celălalt punct decisiv a fost obținut de Vlad Ursu, elev al antrenorului emerit Vladimir Semipeadnîi din Chișinău.

Într-un alt meci din grupă, echipa moldoveană a fost întrecută cu scorul 3-2 de reprezentativa Serbiei. Cristian Chiriță a obținut două victorii, dar Vlad Ursu a cedat, iar la dublu ambii au suferit înfrângere. Astăzi se va decide cine va promova în faza următoare a competiției. Asta pentru că toate echipele din grupă au câte o victorie și o înfrîngere. Lotul Moldovei va juca cu selecționata Belgiei.

Republica Moldova este reprezentată și în turneul de juniori de un jucător valoros, Andrei Puțuntică, originar din Călărași, legitimat la un club din Germania. El va concura numai la individual. Andrei Puțuntică a devenit anul trecut campion mondial pe continente, categoria cadeți, concursul pe echipe după ce a evoluat în selecționata Europei și a câștigat proba de dublu împreună cu Cristian Pletea (România).

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *