Lumea

Lovitura de stat în Thailanda. Turiștii vor trebui să respecte anumite condiții

El a menționat că militarii vor stabili ordinea în țară și vor cere efectuarea reformelor. Acum două zile, conducerea armatei a introdus legea marțială fără a consulta premierul interimar. În orașe este declarată stare de asediu. Turiștii nu au dreptul să iasă în stradă între orele 22:00-5:00.

În noiembrie 2013, în capitala thailandeză Bangkok au izbucnit puternice demonstrații antiguvernamentale care au rezultat cu organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Populația însă își dorește schimbarea liderilor politici, dar fără alegeri, deoarece crede că acestea vor fi falsificate. Pe 7 mai, Curtea Constituțională a demis-o din funcția de prim-ministru pe Yingluck Shinawatra fiind acuzată de violarea Constituției.

Thailanda are o lungă tradiție în organizarea loviturilor de stat militare. În ultimii 80 de ani, au avut loc 19 lovituri de stat, dintre care 12 au fost reușite. 

Economia thailandeze a crescut datorită industriei de asamblare a automobilelor și calculatoarelor pentru companii asiatice și occidentale. Din cauza protestelor, țara a devenit mai puțin atractivă pentru investitori.

Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *