ActualitateExterne

Lovitură de teatru după europarlamentare! Stânga câștigă alegerile locale din Italia / Florența înregistrează o premieră

Partidele de centru-stânga au câștigat alegerile locale din mai multe orașe importante din Italia. Scrutinul a avut loc duminică și luni. În premieră, Florența va avea o femeie în cea mai importantă funcție a orașului.

În runda de alegeri desfășurată duminică și luni, partidele de centru-stânga s-au impus în cinci capitale regionale. Ele păstrează controlul asupra orașelor Bergamo, în Lombardia, și Bari, în Puglia. De asemenea, alianța de centru-stânga a câștigat în Cagliari, capitala Sardiniei, și în Perugia, din Umbria.

Alegătorii din Florența au ales-o pe Sara Funaro care devine prima femeie primar. Consilier local al Partidului Democrat (PD) de centru-stânga, ea a obținut conducerea orașului italian cu mai mult de 60% din voturi.

Eike Schmidt, fostul director al celebrei Galerie Uffizi din Florența, susținută de guvernul de coaliție de extremă dreaptă din Italia, a obținut doar 39% din voturi.

Rezultatul stângii de la scrutinul din Italia apare după ce dreapta a înregistrat un scor bun la alegerile pentru Parlamentul European de la începutul acestei luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *