CSI / RusiaExterne

Lovitură dureroasă pentru Putin! Kazahstantul a decis să impună sancțiuni împotriva Rusiei

Autoritățile din Kazahstan au decis să se alăture blocadei tehnologice asupra Rusiei, îndeplinind cerințele Occidentului de a bloca exportul de produse tehnologice în Federația Rusă.

Viceministrul comerțului și integrării țării, Kairat Torebaev, a declarat că Astana introduce o interdicție completă a exportului privind 106 mărfuri către Federația Rusă.

Agențiile de presă notează că în acest fel unul dintre cele mai mari canale de furnizare a bunurilor de înaltă tehnologie către Rusia, ocolind sancțiunile, va înceta să mai existe.

De asemenea, ficialul kazah a subliniat că acum vor fi introduse măsuri stricte de control al exporturilor împotriva Rusiei, care vor viza electronice și bunuri cu dublă utilizare.

Potrivit The Moscow Times, până de curând, Kazahstanul a făcut parte dintr-o rețea de importuri paralele rusești, prin care Moscova a importat mărfuri în valoare de 14,1 miliarde de dolari numai din UE în prima jumătate a anului 2023.

În ultimele luni, Occidentul și-a intensificat drastic eforturile de a încerca să blocheze canalele de export de bunuri sancționate către Rusia. Măsurile Kazahstanului au devenit cunoscute la câteva săptămâni după ce cancelarul german Scholz a vizitat Astana.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. “Blocada” Kazahstanului asupa Rusiei este o VRAJEALA ! Doar ce am vazut presedintele Kazahstanului alaturi de Putin si de Xi in China (si de Victor Orban).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *