Politică

LOVITURĂ NĂUCITOARE pentru Dodon și PSRM / Acordul privind creditul rusesc este ANULAT de Curtea Constituțională a R. Moldova

Acordul de creditare dintre Federația Rusă și Republica Moldova a fost declarat neconstituțional. După mai bine de 10 ore de discuții și deliberări, judecătorii CCM au declarat neconstituțional atât proiectul Acordului, Legea votată de Parlament, cât și Hotărârea aprobată de Guvern.

„În baza sesizărilor depuse de deputații Sergiu Litvinenco, Dinu Plîngău și Serghei Sîrbu, Curtea Constituțională hotărăște: Se admit sesizările depuse de deputații în Parlamentul Republicii Moldova. Se declară neconstituțional Acordul privind acordarea unui împrumut de stat, Hotărârea Guvernului pentru inițierea negocierilor între Guvernele celor două țări, Ratificarea Acordului și Legea privind ratificarea între Guvernul R. Moldova și Federația Rusă privind acordarea unui împrumut de stat. Decizia este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac”, a declarat Domnica Manole, Președinta CCM.


Amintim că la 23 aprilie Curtea Constituțională a suspendat acțiunea, inclusiv procedura de intrare în vigoare, a Legii nr. 57 din 23 aprilie 2020 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova referitor la contractarea împrumutului de 200 de milioane de euro.

„Prin Decizia nr. 41 din 23 aprilie 2020, Curtea Constituțională a admis cererea domnului Serghei Sârbu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, privind suspendarea acțiunii actelor contestate și a suspendat acțiunea, inclusiv procedura de intrare în vigoare, a Legii nr. 57 din 23 aprilie 2020 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind acordarea Guvernului Republicii Moldova a unui împrumut financiar de stat, până la examinarea în fond a sesizării”, se menționează în comunicatul emis de Curtea Constituțională.

Citește și Silviu Tănase: Alegerile prezidențiale trebuie organizate de o guvernare ne-dodonistă

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.