Actualitate

Lovitură pentru ȘOR! 6 canale TV din Moldova au rămas fără licență – Printre acestea se numără Primul în Moldova, RTR Moldova și NTV Moldova.

Comisia pentru Situații de Urgență a decis să suspende licențele de emisie a șase posturi de televiziune. Acestea sunt: Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 și Orhei TV.

Potrivit deciziei, licențele vor fi suspendate pe durata stării de urgență.

CSE a explicat că decizia a fost luată pentru a proteja spațiul informațional și pentru a preveni riscul de dezinformare prin răspândirea de informații eronate sau încercarea de a manipula opinia publică.

De asemenea, comisia a declarat că a suspendat licențele pe baza rapoartelor Consiliului de Televiziune și Radio privind încălcarea Codului de Televiziune și Radio și a sancțiunilor pentru răspândirea de informații false în timpul acoperirii evenimentelor din țară și a războiului din Ucraina.

Decizia CSE va intra în vigoare luni, 19 decembrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. în mod normal nici nu ar fi trebuit să permită existența unor televiziuni care foloseau numele statului și care erau controlate din afara țării, unele chiar de condamnați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *