Externe

Luare de ostatici în Mali: cel puțin 12 morți, dintre care doi ucraineni

Două surse militare confirmă bilanțul celor 12 morți: cinci Fama (membri ai forțelor armate din Mali), cinci teroriști și doi albi", ale căror identități și naționalități sunt în curs de verificare. Cu toate acestea, ținând cont de ultimele declarații ale ONU, bilanțul s-ar putea înrăutăți și să ajungă la 15 morți.

Într-un comunicat, Misiunea ONU în Mali (Minusma) a anunțat că cinci persoane care lucrau pentru companii subcontractoare și-au pierdut viața: „Un malian, care era șoferul companiei subcontractoare a Minusma, un nepalez, un sud-african și doi ucraineni".

De asemenea, a confirmat informațiile anterioare venite pe canale neoficiale privind supraviețuirea a patru ostatici străini asociați Minusma în urma atacului terorist — doi sud-africani, un rus și un ucrainean. „Sunt sănătoși. Prezența lor în hotel nu a fost detectată de agresori, iar Minusma a fost în contact permanent cu ei în timpul atacului și până la deznodământul situației", a subliniat misiunea ONU.

Patru soldați malieni care au fost uciși vineri în asaltul unei trupe de comando armat asupra hotelului au fost înmormântați sâmbătă la Sévaré în prezența a doi miniștri din guvernul de la Bamako și a unei asistențe numeroase.

Potrivit unui locuitor, corpurile atacatorilor au rămas la locul incidentelor. „Nimeni nu le-a atins", a adăugat el.

Agresorii, neidentificați și al căror număr total rămâne necunoscut, au pătruns vineri dimineață în jurul orei 07.00 în hotelul Byblos din Sévaré.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *