Sport

Lucian Bute ar putea boxa contra unui britanic în primul său meci din 2016

Lucian Bute, 35 ani, învins în noiembrie 2015 de James DeGale, campionul mondial IBF la supermijlocie după un meci foarte disputat, are nevoie de un meci cu un adversar bine cotat pentru a urca în ierarhia IBF și pentru a aspira din nou la o luptă pentru centura mondială. Gălățeanul, cu 32 victorii și 3 înfrângeri, ocupă acum locul 14 în topul IBF, în timp ce Groves este al treilea în clasamentul WBC.

Groves, 27 ani, l-a înfruntat de două ori pe conaționalul său Carl Froch pentru titlurile WBA și IBF. În primul lor meci din noiembrie 2013, Groves i-a dat o replică formidabilă lui Froch, care a câștigat după o decizie controversată prin KO tehnic în repriza a 9-a, în momentul în care outsider-ul era în avantaj la puncte. În a doua lor luptă, din mai 2014, Groves a fost învins în repriza a 8-a, tot prin KO tehnic. El a mai avut o tentativă pentru câștigarea titlului mondial WBC, în septembrie 2015, când a fost învins de suedezul Badou Jack.

Britanicul a urcat ultima oară în ring pe 30 ianuarie 2016, când l-a învins pe italianul Andrea Di Luisa prin KO tehnic în repriza a 5-a. Pe același italian, Bute l-a expediat în repriza a 4-a, tot prin KO tehnic în august 2015.

În gala de la Videotron Centre din Quebec urmează să figureze și alți doi boxeri ai promotorului Al Haymon, Artur Beterbiev și Eleider Alvarez în cadrul categoriei grea. 

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *