Social

Lucrările de reconstrucție a bulevardului C. Negruzzi urmează să fie încheiate pînă la sfârșitul lunii ianuarie 2016

Potrivit Direcţiei relaţii publice a Primăriei, pînă în prezent au fost efectuate lucrări de montare a tuburilor circulare pentru canalizarea pluvială pe o lungime de 420 metri liniari, au fost instalate cinci cămine monolit de colectare şi patru receptoare de scurgere a apelor. La fel, au fost înlocuite conductele existente (cu diametru de 1000 mm cu altele de 1400 mm) pentru a soluționa problema inundațiilor din cauza ploilor abundente.

De asemenea, a fost modernizat iluminatul public în perimetrul Pieţei Naţiunilor Unite şi pe bulevardul C. Negruzzi, au fost restauraţi pilonii de electricitate existenţi și urmează să fie instalate corpuri de iluminare noi pe bază de LED.

Reabilitarea canalizării pluviale pe bd. C. Negruzzi este parte componentă a proiectului „Chişinău – Proiect Sectorial Drumuri Urbane”, care prevede reabilitarea reţelei de străzi şi trotuare, crearea locurilor de parcare şi modernizarea sistemului de iluminat public pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, bd. C. Negruzzi, str. V. Alecsandri, str. Tighina, str. 31 August 1989 şi str. Alexandru cel Bun.

Lucrările de reabilitare a canalizării pluviale de pe bd. C. Negruzzi au început în luna iulie curent și urmează să fie încheiate pînă la sfîrșitul lunii ianuarie 2016.

Valoarea totală a proiectului este de 22 milioane de euro, bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *