Actualitate

Lucrările de renovare a cascadei din Valea Morilor vor reîncepe în luna februarie

Potrivit responsabililor de proiect, lucrările pe şantier vor reîncepe din luna februarie a anului viitor. Deja au fost executate lucrările de betonare ale structurilor de rezistenţă a cascadei, instalare a apeductului şi construcţie a staţiei de pompare pentru funcţionarea havuzurilor. În paralel s-au desfăşurat lucrări de placare a faţadei scărilor cu piatră naturală.

Lucrările vor continua în 2016 cu montarea reţelelor electrice pentru iluminatul acvatic, restaurarea sculpturilor decorative ale rotondei, scărilor, inclusiv montarea balustradei, amenajarea teritoriului adiacent cu spaţii verzi.

Menţionăm că întregul obiectiv – rotonda, scările, havuzurile şi sistemul de iluminat decorativ vor fi reconstruite având la bază o structură de rezistenţă sporită, dar vor păstra, în acelaşi timp, aspectul arhitectural din anii 1960-1970.

Proiectul de restaurare a obiectivului a fost realizat de către Institutul municipal „CHIŞINĂU-PROIECT" şi a fost avizat de Ministerul Culturii. Lucrările au demarat în luna februarie curent, iar termenul de executare a lucrărilor este de 1,5 ani. Valoarea proiectului este de 12 milioane lei, bani alocaţi din bugetul municipal.

TIMPUL.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *