ActualitateEconomie

Lucrătorii unei fabrici Mercedes au respins afilierea la sindicatul UAW

Lucrătorii de la o fabrică Mercedes-Benz din Alabama au dat o lovitură usturătoare sindicatului United Auto Workers (UAW), respingând afilierea la sindicat într-un vot despre care se aşteptase să se bazeze pe o victorie la o fabrică a Volkswagen din Tennessee pentru a se extinde mai mult în sudul Statelor Unite, transmite Reuters.

Eşecul a marcat prima mare pierdere pentru organizatorii UAW după o serie de victorii, inclusiv majorări de două cifre ale angajaţilor din Detroit şi extinderea sindicatului la o fabrică VW din Chattanooga, luna trecută. Acest lucru face ca următorii paşi să fie neclari pentru sindicat, care se află în mijlocul unei campanii de 40 de milioane de dolari care vizează alţi producători de automobile, inclusiv Toyota şi Tesla. ”A fost în mod clar dăunător sindicatului şi altor încercări de organizare, pe termen scurt, dar este începutul, nu sfârşitul”, a spus Harley Shaiken, profesor pentru muncă la Universitatea California, Berkeley, despre pierderea sindicatului UAW la fabrica Mercedes.

Lucrătorii de la fabrica din Vance, Alabama, şi o unitate producătoare de baterii din apropiere au votat cu 2.642 la 2.045 împotriva aderării la UAW, ceea ce înseamnă că 56% au votat ”nu”, conform Consiliului naţional pentru relaţii de muncă din SUA, care a supravegheat votul. Rezultatul mai trebuie să fie certificat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *