Timpul Liber

Lucruri de făcut cât eşti încă singură (I)

Vizitează o ţară străină de una singură. Nimic nu-ţi dă o senzaţie mai mare de libertate, de putere şi de siguranţă de sine precum vizitarea unei alte ţări fără să depinzi de nimeni sau să contezi pe ajutorul vreunei alte persoane. Chiar dacă te consideri fragilă şi neîndemânatică, vei fi surprinsă de cât de uşor înveţi să te orientezi în spaţiu, cât de bine reuşeşti să ai grijă de tine şi cât de neînfricată devii aproape peste noapte.

Mergi la un concert fără însoţitor. Pe lângă faptul că o astfel de experienţă va rămâne peste timp un secret frumos la care tu eşti unica părtaşă, apartenenţa ta la o mulţime de fani entuziaşti te va învăţa un lucru preţios: chiar şi când nu-l însoţeşte nimeni, niciun om nu este cu adevărat singur în faţa frumuseţii.

Fă-te (un pic) de râs. Du-te la karaoke chiar dacă n-ai pic de voce, înscrie-te la un curs de actorie, deşi eşti antitalent, invită un tip în oraş fără să te temi de un refuz… Când eşti singură, n-ai obligaţii şi nici aşteptări care să te streseze.

Opreşte-te şi miroase trandafirii. Una dintre micile bucurii ale vieţii de fată singură este libertatea de a contempla în tihnă lumea înconjurătoare. Când timpul îţi aparţine 100%, alege să petreci câteva ore într-o cafenea, cu o carte în mâini, privind din când în când mulţimea de trecători.

Locuieşte singură măcar o lună. Chiar şi doar o lună de trai „solo” te va schimba mai mult decât bănuieşti. De la plătitul facturilor, căratul sacoşelor de la supermarket şi ştersul prafului, merită să vezi cum e să fii stăpâna casei şi a existenţei tale.

Bucură-te de timpul tău şi de faptul că eşti unica proprietară a timpului tău şi alege să-ţi acorzi, din când în când, câte un weekend de răsfăţ. O cină în oraş, un tratament spa, o sesiune de shopping, o vizită la muzeu sau… toate cele de mai sus?

Găteşte-ţi o masă copioasă. Ce-ar fi dacă, în loc să mănânci un iaurt pe canapea, cu ochii la televizor, ţi-ai pregăti o cină cum se cuvine? Dacă ai scoate o faţă de masă frumoasa, ba chiar ai aprinde şi o lumânare… aşa, pentru decor? Aşa cum ne îmbrăcăm şi ne aranjăm pentru propria plăcere, nu pentru admiraţia celor din jur, am putea să ne şi răsfăţăm singure.

Silvia Ursu

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *