Tendințe

Lucruri simple

 Ce faci cu borcanele de sticlă după ce foloseşti conţinutul? Da, e vorba despre banelele borcane de conserve, care pot deveni, foarte simplu, vaze sau recipiente pentru păstrat condimentele. Sunt sigură că parte din acestea merg la ţară, la rudele care le folosesc, iar o bună parte le arunci. Ideea nu mi-a venit mie, dar răsfoind o revistă de decoraţiuni am văzut ceva asemănător. Nu aveam în casă materialele ca să-mi iasă întocmai ca în poză, dar am improvizat şi la final borcanul arată chiar bine.
Aşa că, dacă tocmai ai terminat un borcan de castraveţi sau de sos, spală-l bine, dă la o parte capacul, fiindcă de el nu vei avea nevoie (decât dacă ai tu o idee ce să faci cu el), ia-ţi lângă tine nişte sârmă de grădinărit, de orice culoare, un patent, ceva lănţişoare, mărgeluţe şi medalioane vechi, chiar înegrite de timp, nu neapărat din metale preţioase, pe care oricum nu le mai foloseai de ani de zile şi hai să vedem ce iese.

Cum procedăm

Dacă mai ţii minte vechile sifoane, învelite în plasa aceea de sârmă protectoare, cam la așa ceva trebuie să ajungem. Numai că acea împletitură era făcută de o mașină, aşa că nu trebuie să ne iasă chiar la fel.
Pentru început, sub buza borcanului vom face un inel din sârmă, pe care nu-l vom strângă însă foarte tare. Vom face unul asemănător, pe fundul borcanului, suficient de strâmt încât să nu depăşească fundul acestuia. Vom lua apoi un fir lung de sârmă şi îl vom trece pe sub cele două inele, obţinând astfel acel zig-zag din imagine. Dacă vrei un anumit număr de zig-zaguri, măsoară cam câtă sârmă îţi trebuie şi taie de acolo, altfel e destul de greu să manevrezi întregul mosor. Dacă nu ai măsurat bine, sau la final nu eşti încântat, nimic nu te împiedică să mai tai o bucată de sârmă şi să continui, fie îndesind triunghiurile, fie obţinând romburi.
La final, adaugă un lănţişor înegrit de vreme, eventual şi un pandantiv la fel de vechi. şi bucură-te, fiindcă din câteva lucruri inutile ai obținut ceva simpatic şi drăguţ pentru rafturile din bucătărie.

Variantă

Dacă nu ai borcan, poţi folosi foarte bine un pahar sau chiar o sticlă. Dacă ai cumva o sticlă conică, poţi să o decorezi foarte uşor cu un şirag de pietre colorate. Nu trebuie să strici colierul, e suficient să-l prinzi normal şi să-l înfăşori pe sticlă, spre baza acesteia. Dacă ai un medalion pe care nu-l mai porţi, poţi să-l adaugi şi pe el, cât mai aproape de gâtul sticlei. Poţi folosi această vază apoi pentru flori mici, naturale sau artificiale. Cu siguranţă va arăta fi foarte drăguţă, şi nu ţi-a luat decât câteva minute s-o faci. În plus, nestricând nimic, poţi oricând să foloseşti colierul pentru tine.

Sursa: RevistaFelicia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *