Externe

Lukașenko a cerut o verificare ”surpriză” a pregătirii pentru luptă a armatei din Belarus

O verificare „surpriză” a pregătirii pentru luptă a forțelor armate a fost demarată în Belarus, după ce acest lucru a fost solicitat de președintele Alexandr Lukașenko, a anunțat, marți, într-un comunicat, Ministerul Apărării din Republica Belarus, relatează TASS.

„La instrucțiunile președintelui Republicii Belarus – comandantul șef al forțelor armate ale Republicii Belarus, sub conducerea Secretariatului de Stat al Consiliului de Securitate, a început o verificare surpriză a pregătirii pentru luptă”, se transmite în comunicat.

Ministerul Apărării din Belarus a menționat că măsurile luate în timpul inspecției surpriză „vor fi de natură complexă, trupele vor trebui să avanseze cât mai rapid posibil în zonele desemnate, să organizeze securitatea și apărarea și să construiască poduri de trecere peste râurile Neman și Berezina”.

De asemenea, au fost anunțate și introducerea unor restricții temporare de circulație pe unele drumuri publice din Belarus.

„În această perioadă se preconizează mutarea echipamentului și personalului militar, restricționarea temporară a circulației cetățenilor (transport) de-a lungul anumitor drumuri publice și zone de teren”, se specifică în comunicat.

În octombrie, aproximativ 500 de persoane și 50 de unități de echipament militar, inclusiv cele din brigăzile mecanizate și de asalt aerian, au participat la o altă verificare ”surpriză” a pregătirii pentru luptă în Forțele Armate ale Belarusului. Ea a fost efectuată de Secretariatul de Stat al Consiliului de Securitate al Republicii Belarus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *