Externe

Lukașenko, aliatul fidel al lui Putin, a ordonat ca armata să fie pregătită deplin pentru luptă. „Patria este una”

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, la ceremonia de prezentare a epoleților celor mai înalți ofițeri, a vorbit despre evenimentele din Rusia și impactul lor asupra Belarusului, relatează Zakon.kz.

Aliatul fidel al lui Putin a declarat că „a fost dureros pentru el să urmărească evenimentele care au avut loc în sudul Rusiei”, informează agenția BelTA.

„Nu numai mie. Mulți dintre cetățenii noștri i-au luat la inimă. Pentru că patria este una. Având în vedere rolul Belarusului în rezolvarea acestei situații, trebuie să spun câteva cuvinte în acest cerc despre ceea ce s-a întâmplat și să explic poziția noastră și deciziile luate. Mai ales în lumina celor mai recente umpluturi și insinuări care apar din ce în ce mai mult, în special în mass-media rusă. Mai ales că fugarii noștri se agita. Adevărat, a avut loc un început fals. Ei încearcă să demonstreze curatorilor lor că au cel puțin niște rezultate. Au reușit chiar să publice apeluri și planuri regulate. De exemplu, sunt gata să implementeze un alt scenariu de „răzvrătire armată”: trebuie să raportăm”.

De asemenea, Lukașenko a spus că, pe fondul evenimentelor din Rusia, a dat ordine de a aduce armata în deplină pregătire pentru luptă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *