Internațional

Lukașenko, aliatul lui Putin, asigură că „nu va exista nicio mobilizare”. „Este o minciună”

Dictatorul belarus Aleksandr Lukaşenko a exclus vineri o mobilizare în Belarus şi a asigurat că Minskul nu intenţionează ”să participe la războaie”, după ce Vladimir Putin a ordonat mobilizarea a 300.000 de rezervişti pentru consolidarea trupelor care participă la ”operaţiunea militară specială” împotriva Ucrainei, relatează agenţia EFE și Agerpres.

„Nu va exista nicio mobilizare. Este o minciună”, a spus Lukaşenko. „Vom lupta numai atunci când va trebui să ne apărăm casa noastră şi pământul nostru”, a promis președintele belarus.

În trecut, acesta a spus de mai multe ori că ţara sa nu se va implica în războiul ruso-ucrainean. Totuşi, la începutul războiului rus el i-a permis lui Putin să lanseze de pe teritoriul Belarusului ofensiva în direcţia capitalei Kiev, zonă de unde între timp ocupanții ruși s-au retras pentru a se axa pe estul şi sudul Ucrainei.

De asemenea, potrivit unor mass-media, forţele de securitate belaruse ar fi primit ordine verbale de a identifica cetăţenii ruşi ce se ascund în Belarus pentru a se sustrage mobilizării parţiale ordonate de Putin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *