Internațional

Lukașenko: Belarus este întotdeauna gata să ofere ajutor fraților noștri ruși în Ucraina

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat marți, 31 ianuarie, că țara sa este „deja pregătită” să ofere mai multă asistență Rusiei în războiul său împotriva Ucrainei, relatează The Guardian

În timpul unei vizite de stat în Zimbabwe, aliatul Kremlinului a subliniat că Rusia nu are nevoie de „niciun ajutor” în acest moment.

Fiind întrebat dacă are vreo obligație să-și intensifice sprijinul pentru Moscova în ceea ce privește invadarea Ucrainei, el a adăugat: „Dacă frații noștri ruși au nevoie de ajutor, suntem întotdeauna gata să oferim o astfel de asistență”.

Acesta nu a precizat ce va presupune acel ajutor.

Lukașenko, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, vizita țara din Africa de Sud pentru a consolida legăturile economice și politice dintre Belarus și Zimbabwe.

Cele două state cooperează strâns, în special în agricultură, iar Lukașenko a oferit marți Zimbabwe mai multe tractoare, combine agricole și camioane.

Zimbabwe nu a condamnat public Rusia pentru invadarea Ucrainei.

Belarus nu și-a angajat niciuna dintre trupele sale în războiul din Ucraina, dar a permis Rusiei să organizeze o parte a invaziei sale de pe teritoriul său în februarie anul trecut și a fost, de asemenea, o rampă de lansare pentru rachetele rusești în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *