ActualitateExterne

Lukașenko respinge posibilitatea ca țara sa să devină parte a Rusiei: „Putin și cu mine nu suntem atât de proști încât să acționăm prin metode vechi”

Președintele Belarusului, Alexandru Lukașenko, a respins, în cadrul unei conferințe susținute, miercuri, la Vladivostok, posibilitatea ca țara sa să devină parte a Rusiei, precizând că cele două „state independente” vor construi împreună o „unitate”, informează Interfax.ru.

„Ei (n.r. – SUA și UE) spun că Belarus va fi inclus în Rusia. Putin și cu mine nu suntem atât de proști încât să acționăm prin metode vechi”, a declarat Lukașenko.

„Patria noastră comună, pe care există două state independente demonstrează posibilitatea de a construi această unitate. Vom reconstrui o astfel de unitate a două state independente încât și alții vor învăța de la noi. Ei vor învăța și cum vom trece peste sancțiuni, și așa mai departe”, a mai precizat președintele belorus.

Totodată, acesta a menționat că țara sa și Rusia au început să coopereze strâns în fața sancțiunilor impuse după invazia din Ucraina, iar acest lucru oferă noi stimulente.

„Perioada de sancțiuni este o perioadă de oportunitate. Poate că nu sunt atât de profund conștient de această perioadă, poate opiniile noastre nu coincid, dar mă bucur că au fost introduse sancțiunile. În cele din urmă, am început să cooperăm cu Rusia așa cum ar fi trebuit să cooperăm de mult timp”, a spus Lukașenko.

Președintele Belarusului a dat asigurări că, indiferent de circumstanțe, țara sa va fi mereu va fi aproape de Federația Rusă.

„Puteți conta pe bieloruși. Să știți că în orice situație, indiferent de ce s-ar întâmpla, rușii trebuie să fie convinși că vom fi mereu acolo”, a subliniat Aleksandr Lukașenko.

Pe 12 aprilie, liderul belarus a purtat discuții cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la cosmodromul Vostochny din regiunea Amur.  Cei doi au discutat despre „formarea unui spațiu comun de apărare”, despre protecția comună a granițelor de vest ale celor două țări și despre cursul cooperării tehnico-militare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *