ActualitateExterne

Lukașenko se visează cosmonaut: „Aș dori să zbor în spațiu eu însumi, dar este pe cine trimite încolo”

Primul zbor pe orbită a unui cosmonaut belorus ar putea fi organizat încă de anul viitor. Acest lucru a fost declarat de președintele Rusiei, Vladimir Putin la o conferință de presă care a urmat rezultatelor negocierilor cu omologul său din Belarus, Alexandr Lukașenko, care a avut loc la locul cosmodromului Vostocinîi din regiunea Amur.

Fiind întrebat de către jurnaliști dacă are pe cineva care să trimită în spațiu, Lukașenko a menționat că ar vrea chiar el să zboare, dar are pe altcineva delegat pentru asta.

„Aș dori să zbor în spațiu eu însumi. Dar personal am pe cineva pe care să-l trimit. Prin urmare, mă voi gândi la această problemă”, a spus Lukașenko, răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor.

Tot în acest context a intervenit și Putin, care a menționat că primul zbor al unui cosmonaut belorus ar putea avea loc chiar de anul viitor.

„În viitorul apropiat, ar trebui adoptată o lege care să permită cetățenilor și companiilor din Belarus să lucreze pe teritoriul ZATO Ciolkovski din regiunea Amur – aici, unde suntem”, a spus Putin.

Un astfel de zbor ar putea avea loc încă de anul viitor”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *