Frumusețe

Luminează-ţi sărbătorile

 Lumina difuză a acestora creează o atmosferă relaxantă, primitoare şi festivă. În unele culturi, lumânările aprinse simbolizează naşterea lui Iisus Hristos, reînnoirea puterii de viaţă, puritate şi drumul corect care trebuie urmat în viaţă.

Lumânările pot fi folosite în orice formă şi expuse în orice loc, precum pe şemineu, mese sau ferestre. Le poţi pune chiar şi în pragul casei, pentru a le ura oaspeţilor „Bine aţi sosit!”. Atunci când cumperi lumânările, ţine cont de următoarele recomandări:

Alege lumânări făcute din soia. Candela produsă din parafină emite substanţe chimice nocive, precum toluen şi benzen. Cea din soia arde mai uniform, iar fumul emis nu este toxic.

Caută lumânări care să nu picure. Pentru asta, alege lumânări realizate din ceară de albine. Acest tip de ceară arde de două ori mai încet decât parafina. Singurul dezavantaj ar fi mirosul de miere împrăştiat în încăpere.

Fitilul contează. Calitatea cea mai bună o au lumânările cu fitil împletit în fir de bumbac, care arde simetric şi nu scoate la stingere un fum neplăcut.

Uită de candele la „borcan”, deoarece au gâtul mai subţire decât restul recipientului. Fiindcă aerul din jurul fitilului nu are o circulaţie favorabilă, acestea au tendinţa să se acopere de funingine.

(S. U.)

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *