Cultură

Lungmetrajul „Ilegitim” a câștigat Marele Premiu la Festivalul “L’Europe autour de l’Europe” de la Paris

În cadrul galei de premiere o Mențiune specială i-a fost acordată Alinei Grigore, actriță care joacă rolul principal în pelicula regizată de Sitaru.

"Ilegitim" spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort, se arată în prezentarea filmului.

Din distribuție fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore, dar și actori neprofesioniști din cadrul Școlii InLight — Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru și Alina Grigore, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silișteanu și Alexandru Lorian Timoșca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger, în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu. Producător Anamaria Antoci.

"Ilegitim" își continuă traseul festivalier și va avea premiera, la sfârșitul săptămânii, în Portugalia. Filmul va rula pe 24 aprilie la IndieLisboa.

Producția, care a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, va rula pe marile ecrane din Franța din 8 iunie.

Prezent în secțiunea Forum a celei de-a 66 ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, lungmetrajul a câștigat Premiul C.I.C.A.E — "Confederation Internationale des Cinemas d’Art et d’Essai" (Confederația Internațională a Cinematografelor de Artă).

"Ilegitim" este o producție Domestic Film, în coproducție cu Film Produkcja Polonia și Damned Films Franța.

 

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *