CSI / Rusia

Lupii lui Putin – organizație finanțată de lumea interlopă

Jurnalistii germani au realizat o ancheta proprie și au ajuns la consluzia că activitățile motociclistilor sunt finanțate de oficiali de rang înalt din Rusia, de GRU, dar si de personaje din lumea interlopa.

Potrivit ziarului Bild am Sonntag, „Lupii” sunt finantati de Direcția de Informații Principale a Statului Major General al Rusiei (GRU), de companiile de stat din industria de apărare, precum și de reprezentanții crimei organizate ruse.

Așa cum se menționează în articolul din ziar, până în 2009 „lupii” au fost un „club de bikeri perfect normal”. Dar apoi, „a început o politica deliberata de subversiune” – în club au inceput sa intre tot mai multi naționaliști ruși. De atunci, ”lupii” au început să primească bani de la surse secrete” – spune autorul materialului.

În timpul pregătirii anexarii Crimeei de anul trecut, motocicliștii cubului „Lupii noptii” au „luptat de partea soldaților lui Putin”, avand acces la armamentul rusesc de ultima ora. De asemenea, publicatia germana susține că organizatorul ”circuitului Victoriei” organizat in Europa pe 9 mai, Andrei Bobrovski, ar deține în Crimeea „o firma de succes, specializata in construirea de instalații subterane” care „primește foarte multe comenzi de la Kremlin.”

Cel puțin o celulă a „Lupilor noptii” există în Germania – în Turingia, scrie Bild am Sonntag. Ea a fost fondata de militarii pensionati care a servit în unitățile de elită ale armatei din RDG. Ziarul citeaza experți care cred că „Lupii germani” sunt implicați în „politică externă hibrida” promovata de Rusia.

Despre problema finantarii Lupilor a scris săptămâna trecută si cunoscutul lider al opoziției din Rusia Alexei Navalnîi. Pe blogul său a fost postata concluzia anchetei Fondul de Combatere a Corupției (FCC), dedicata motocicliștilor si organizatiilor afiliate liderilor mișcării. Conform FCC, in ultimele 18 luni, motociclistii au primit de la bugetul de stat fonduri totale de 65 de milioane de ruble sub formă de granturi.

Finantarile bugetare sunt recunoscute de liderul „Lupilor”, Alexandr Zaldostanov, zis Chirurgul. „Este adevarat, timp de 25 de ani am luptat pentru ideile noastre, fără subvenții, și vom continua, indiferent dacă ne sprijina financiar sau nu”, – a spus el.

„Lupii noptii” au initiat la începutul lunii mai un turneu pe urmele armatei sovietice in ultimul razboi mondial, punctul final al acestuia urmand sa fie capitala germana Berlin. Cu toate acestea, autoritățile din Polonia, Germania și Republica Cehă au refuzat să permită bikerilor accesul pe teritoriul lor. A urmat un scandal diplomatic, Ministerul rus de Externe trimitand proteste în țarile care au interzis intrarea rușilor.

De cativa ani „Lupii” sunt reazemul președintelui Vladimir Putin. În 2011, Chirurgul împreuna cu Putin au călătorit pe motociclete la festivalul din Novorossiysk. Apoi, vorbind mulțimii, Putin i-a numit pe bikeri „frații sai”. De asemenea, Zaldostanov este cunoscut ca unul dintre activiștii „Antimaidan”, organizatie pro-Putin din Rusia.
sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *