Actualitate

Lupii Nopții, „filială” paramilitară într-un stat NATO

Mai precis, e vorba de un parteneriat încheiat între Lupii Nopții și gruparea de extremă dreapta Recruții Slovaci, scrie sursa citată.

Motocicliștii ar fi fost întâmpinați în fosta bază militară de lângă orașul Trnava, în satul Dolna Krupa, și de un reprezentant al diplomației ruse. „Privesc această instalarea a unei filiale a Lupilor Nopții în contextul mai larg al suportului Rusiei pentru mișcările extremiste din Europa. În cazul de față, membrii grupării paramilitare care se antrenează acolo – și își spun Recruții Slovaci– au luptat anterior în Ucraina de partea Rusiei”, a explicat pentru Newsweek un expert în Europa Centrală, Daniel Kral.

De altfel, Lupii Nopții se află pe lista sancțiunilor americane pentru acțiunile de mercenariat pe frontul ucrainean.

Imaginile surprinse de o dronă deasupra amplasamentului militar și difuzate de presa slovacă, arată că gruparea paramilitară a avut acces, în fosta bază, la tancuri și vehicule militare ce aparțin Ministerului slovac al Apărării.

Cum a ajuns acolo tehnica militară? Directorul Muzeului de Istorie al Slovaciei le-ar fi împrumutat, printr-un contract de închiriere, tancurile grupării Recruții Slovaci.

Între timp, directorul instituției a fost suspendat din funcție.

„Ministerul Apărării i-au cerut procurorului general să evalueze dacă Recruții Slovaci reprezintă o amenințare la adresa siguranței naționale”, a subliniat Daniel Kral.

Sursa: radiochisinau.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *