Sănătate

Lupta cu tuberculoza continuă

În RM tratamentul bolnavilor de tuberculoză este gratuit, indiferent de faptul dacă persoana este asigurată medical sau nu. Pe parcursul ultimilor ani, în republică se înregistrează o tendinţă de reducere a cazurilor noi de tuberculoză (3807 în anul 2009). Este însă în creştere incidenţa tuberculozei la copii, cu 2,2%, în 2009 fiind înregistrate 235 de cazuri de îmbolnăvire, faţă de 230 în anul 2008. Totodată, este în creştere, cu 6,5%, incidenţa formelor respiratorii.

Riscului de infectare cu tuberculoză sunt supuşi toţi oamenii, indiferent de categorie socială, profesie sau interese, dar riscul de contaminare prin această maladie creşte în condiţiile malnutriţiei, situaţiei sanitare deficitare, suprapopulării, accesului redus la servicii medicale, se spune în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Tuberculoza este a doua cauză infecţioasă de deces în lume, după SIDA, răpind în jur de 3 milioane de vieţi în fiecare an. Potrivit estimărilor, o treime din populaţia lumii este infectată cu bacilul Koch.

Sursa: info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *