Moldova

Luptătorul Anatol Buruian a urcat pe podiumul mondial

Vineri, luptătorii categoriei de până la 50 de kilograme şi-au împărţit locurile premiante, primul adversar al conaţionalului nostru, fiind reprezentantul Coreei de Sud, Myeong Seok Oh, pe care l-a „distrus” cu un total de 12-1. În sferturi, sportivul din Anenii-Noi a trecut de un alt adversar asiatic, japonezul Nobuhiro Takeda, meciul fiind însă mult mai dramatic, scorul victoriei fiind de 7-4. Este interesant că după două reprize, scorul a fost egal 4-4, iar în a treia parte a meciului, Buruian a repurtat victorie cu 3-0.

Adevăratul examen pentru „micuţul” nostru reprezentant avea să se deruleze în etapa semifinalelor, când s-a confruntat cu luptătorul georgian Lasha Talakhadze. Din păcate, Lasha a obţinut o victorie concludentă în prima repriză cu (6-0), dar nici în a doua parte a jocului, moldoveanul nu a putut să echilibreze prea tare lupta. Scor final 2-11, şi georgianul a ajuns în finală, unde a fost învins de către rusul Zikrula Dadaev.

Anatol Buruian însă, a continuat lupta în seria meciurilor de consolare. Învingându-l pe americanul Nick Roberts (scor 11-0), luptătorul nostru şi-a asigurat medalia de bronz la Campionatul Mondial de juniori.

Tot astăzi, la -60 kg, Maxim Perpeliţă a fost eliminat după doar trei lupte disputate. În primul meci el s-a confruntat cu Aslan Nametidis (Grecia) pe carel-a învins şi în optimi a pierdut de la viitorul vicecampion Umid Mammadov. În turneul de consolare, Maxim a pierdut şi de la japonezul Yasuhiro Suzuki, care ulterior a devenit premiant de bronz.

La -74 kg, Ion Gurmuzachia a părăsit prematur competiţia, pierzând chiar prima luptă în faţa kârgâzului Ilgiz Dzhakypbekov. Un singur meci a disputat la Budapesta şi reprezentantul nostru Alexandru Romanov, care a pierdut în faţa gazdei, Rafael Toth.

Mâine, competiţiile vor continua cu luptele în alte categorii. La 55 kg, R. Moldova va fi reprezentată de Ion Drucenschi, care în prima luptă se va duela cu Kyohei Yago (Japonia). În debutul categoriei de până la 66 kg, va fi consemnată o confruntare moldo-română, între emisarul nostru Mihail Sava şi Adrian Ionuţ Moise. În şaisprezecimile categoriei de -84 kg, Ştefan Canţâr va lupta cu peruanul Pool Edinson Greifo.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *