CSI / Rusia

Lupte dure pentru Slaviansk. Teroriștii ruși au atacat un elicopter ucrainean. Zeci de morți și răniți din ambele tabere

(20:15) Tancuri ucrainene în Slaviansk:

(20:10) O benzinărie a explodat în Slaviansk. 

(19:40) Liderul separaștilor din Slaviansk declară pentru presa moscovită (Ria Novosti) că ei singuri nu vor putea menține controlul asupra orașului. Acesta declară că ucrainenii au adus în apropiere de oraș forțe care îi depășesc de mai multe ori dar au anunțat că vor lupta până la final.

(19:00) 72% din respondenții unui sondaj din Donețk declară că sunt pentru unitatea Ucrainei. 70 % în Luganks. 


Separatiști din Slaviansk, martorii afirmă că militarii sunt din regiunea Caucazului

(17:55) Conform pilotului din elicopter, separatiștii au tras focuri de armă iar ca urmare au fost obligați să aterizeze forțat. Echipajul nu a avut de suferit.

(17:44) Video cu teroriști ruși pe TAB-uri în apropiere de Slaviansk.


Teroriști cu lentă bicoloră


Teroriști 

(17:41) MAI a instalat posturi de control la intrarea în Kiev pentru a nu admite intrarea provocatorilor.

(17:38) Teroriștii separatiști amenință mai mulți comandanți ai serviciului de frontieră să predea armele și să "îmbrace" lenta bicoloră.

(17:28) Experți în politica de la Moscova anunță că presiunea interioară asupra lui Putin pentru a introduce armata în Ucraina sunt uriașe. Acesta opinează că invazia rusească este iminentă. Tensiunea creată de propagandă rusească se amplifica mai mult odată cu apropierea de 9 mai.

(17:11) Un tir incendiat la intrarea în Slaviansk.

(16:31) Ambasada SUA la KIev anunță că Washingtonul va oferi Ucrainei 7 milioane de dolari ajutor pentru a-și întări Serviciul de Frontieră.

(16:25) "Rezistența informațională" anunță că teroriștii ruși au doborât în apropiere de Slaviansk un elicopter Mi-24 al armatei ucrainene.

(16:22) Imagini noi din spatele frontului.

(16:20) Terorist separatist cu lentă bicoloră luptă împotriva Ucrainei folosind armament al spetznazului rusesc.

(16:05) Presa pro-moscovită, Ria Novosti anunță că autoritățile ucrainene au decis luni închiderea temporară a 27 de puncte de control și de trecere a frontierei de stat cu Crimeea și Sevastopol, anexate la mijlocul lunii martie la Federația Rusă.

(15:55) Video cum un elicopter ucrainean trage mai multe rachete.


Separatiști ruși în Slaviansk (Reuters)

(15:41) Microbuzul în care se aflau răniți din cadrul operațiunii anti-teroriste care încercau să părăsească  terenul de luptă a fost atacat de separatiști care au deschis focul.

(15:35) Presa ucraineană anunță că noi grupări de teroriști vin în regiunea Donbas prin Crimeea. "5 grupări cu experineță de luptă, kazaci din Rusia și mercenari din regiunea Krasnodar", anunță un oficial al centrului de criză de la Kiev.

Amintim că orașul Slaviansk era înconjurat de trupe ucrainene iar turnul de televiziune a fost eliberat de teroriști.

(15:30) Ministrul Avakov anunță că în jur 8 militari ucraineni au decedat în operațiunea începută la 10:45. Sunt implicate în jur de 800 de persoane dintre care divizii ale trupelor spciale din MAI (Omega, Jaguar) dar și al spetznazului din cadrul SBA (Alfa). 

Conform MAI, în jur de 30 de ucraineni sunt răniți iar arsenalul de armament capturat de la teroriști este identic cu cel din dotările spteznaz al trupelor GRU ale F. Ruse.

(UPDATE 15.10) Rezistența informațională" anunță că în jur de 1500 de teroriști separatiști luptă în Slaviansk contra forțelor ucrainene.

Luptele crâncene s-au soldat cu pierderi în ambele părți. Pe locul de luptă au fost capturate arme noi de producție rusească din dotarea securității Federației Ruse. Ucrainenii au reușit să-și mențină pozițiile. S-au remarcat militarii din grupurile de destinație specială Omega, Jaguar și Alfa. Din păcate, patru militari și-au pierdut viața, unul se află într-o stare critică, alți 20 răniți au fost transportați cu elecopterele în spitalele din regiune. 


 
Teroriștii din Slaviansk după luptă. Spun că nu au cale întoarsă. Au fost încercuiți.

În regiunea Donețk separatiștii au răpit 5 persoane printre care un miner și patru deputați, care sunt reținuți în clădirea consiliului regional. Cele 5 persoane au fost răpite din Novogrodovka. Mai târziu s-a aflat că minerul a reușit să evadeze, iar ceilalți patru bărbați au fost transferați în clădirea consiliului regional Donetsk.
(UPDATE 15.01) Rând la pâine în Slaviansk

(UPDATE 15.00) Slaviansk

(UPDATE 13.48) Răfuială în Slaviansk. Potrivit ministrului de Interne, confruntarea a avut loc între provocatori și forțele de ordine ucrainene. Oficialului a declarat că printre victime este și un militar ucrainean, care a fost ucis. Ministrul a accentuat că persoanele rănite sunt din ambele tabere, iar doar din cea ucraineană numărul celor răniți atinge cifra de 8. Аrseni Avacov a ținut să sublinieze că forțelor de ordine ucrainene li s-au opus circa 800 de provocatori.

(UPDATE 13.35)  42 de oameni reținuți în timpul recentelor violențe de la Odesa au fost transferați în izolatoare din centrul Ucrainei, după atacarea comisariatului de poliție din orașul port. Anunțul a fost făcut de către ministrul ucrainean de interne, Arsen Avakov. 

Menționăm că, aproximativ 2000 de oameni au atacat comisariatul, iar peste 60 de activiști ruși reținuți în urma violențelor de vineri au fost eliberați, duminică, 4 mai. Avakov a descris drept „rușinoasă” eliberarea deținuților, spunând că printre cei eliberați s-ar afla presupuși provocatori ai violențelor de vineri.

Reamintim că, 40 de oameni au murit într-o clădire cuprinsă de flăcări unde se refugiaseră activiști pro-ruși în urma confruntărilor stradele cu demonstranți pro-Kiev, titrează europalibera.org.

Tot astăzi, a fost anunțată numirea unui nou comisar de poliție la Odesa, Ivan Katerynchuk. Premierul ucrainean, Arseni Iațeniuk, care a vizitat orașul duminică, a spus că violențele ar fi fost orchestrate de Rusia.

(UPDATE 13.30) În Slaviansk drumurile sunt blocate cu copaci doborâți

(UPDATE 13.16) Manifestanţii pro-ruşi, arestaţi vineri, 2 mai, la Odessa, au fost eliberaţi. Asta după ce sute de susţinători ai acestora au luat cu asalt secţia de poliţie din oraş. 
Sute de activişti proruşi au manifestat în faţa unei secţii de poliţie din Odesa, cerând eliberarea persoanelor reţinute. Ulterior, protestatarii au încercat să pătrundă cu forţa în clădire. Pe fundalul presiunilor, poliţiştii baricadaţi în interior au început eliberarea deţinuţilor.

(UPDATE 12.46) Slaviansk

(UPDATE 11.53) În Slaviansk au loc confruntări cu focuri de armă în apropiere de turnul de televiziune. Au fost înregistrați câțiva răniți. „În această dimineața, în apropierea turnului de televiziune din Slaviansk au fost auzite mai multe focuri de armă. Nu există informații despre cei care au fost răniți”, scrie interfax.com.ua.

(UPDATE 11.49) Kramatorsk
 

(UPDATE 11.38) Putin și-a decorat jurnaliștii pentru "adevărul" despre Crimeea, scrie pravda.com.ua. Președintele rus Vladimir Putin a decorat 300 de jurnaliști care au reflectat „obiectiv” evenimentele din Crimeea.

(UPDATE 11.11) 36 de provocatori pro-ruși, care se deplasau din Crimeea în Odesa au fost reținuți în urma unui raid. Anunțul a fost făcut de către primarul orașului. Potrivit oficialului, cele 36 de persoane au fost date jos din trenul Simferopol-Odesa și trimise înapoi în Crimeea.

(UPDATE 10.59) Câteva mii de susţinători ai Ucrainei unite, unii purtând căşti şi înarmaţi cu bâte, s-au reunit duminică seara la Odesa, după care au pornit în coloană spre sediul regional al poliţiei, unde au fost întâmpinaţi de directorul instituţiei, a constatat AFP, titrează Mediafax.

După ce s-au adunat, duminică seara, la "Treptele Potemkin", un monument care a devenit celebru prin filmul lui Serghei Eisenstein, manifestanţii, printre care se aflau şi aproximativ 50 de membri ai grupării paramilitare naţionaliste Pravîi Sektor, au parcurs cele câteva sute de metri până la biroul generalului Ivan Katenciuk.

Manifestanţii au pornit ulterior către Casa Sindicatelor, incendiată vineri, 2 mai, când au fost ucişi aproximativ 40 de proruşi. Ei au arborat, la loc, steagul ucrainean, dat jos şi ars sâmbătă de către susţinători ai unei apropieri de Rusia.

(UPDATE 10.30) Rușii amenință Ucraina că va fi atacată la Curtea Europeană, după atacul din Odesa. Oficialii ruși pregătesc un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care cere să fie anchetate autoritățile ucrainene pentru decesele din Odesa și moartea civililor în alte orașe ucrainene, scrie pravda.com.ua.

(UPDATE 10.24) Sediul unei bănci a fost incendiat în această noapte în Nikolaev.

(UPDATE 10.20) 

Militanții pro-ruși se pregătesc pentru o nouă ofensivă

(UPDATE 10.16) 

Forțele de ordine din Ucraina controlează mai în de-aproape separatiștii 

(UPDATE 10.12)

În Odesa, locuitorii orașului aduc flori și aprind lumânări în memori celor uciși 

 

sursa: pravda.com.ua

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *