Război

Lupte grele în Bakhmut. Raiduri cu rachete și 70 de lovituri aeriene asupra pozițiilor ucrainene

În ultimele 24 de ore, ocupanții ruși au efectuat șapte raiduri cu rachete și 70 de lovituri aeriene și 48 de atacuri cu rachete asupra pozițiilor și așezărilor ucrainene. Civilii au suferit victime, iar locuințele private și alte infrastructuri civile au fost distruse și avariate. Acest lucru a fost raportat astăzi, 21 mai, de către Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Armata rusă continuă să își concentreze principalele eforturi în direcțiile Kupyansk, Liman, Bakhmut, Avdiyivka și Maryinka. În total, în ultimele 24 de ore, au avut loc 53 de confruntări militare în aceste sectoare ale frontului, cu Bakhmut și Marinka în epicentrul ostilităților.

Situația operațională în districtele Volyn și Polessk nu s-a schimbat semnificativ și nu au fost detectate semne de formare a unor grupuri ofensive.

În direcțiile Seversk și Slobozhansk, inamicul continuă să își mențină prezența militară în zonele de la granița cu Ucraina. În ultimele 24 de ore, acesta a efectuat un atac aerian în apropierea așezării Nesterne (regiunea Harkov) și a efectuat bombardamente cu mortiere și artilerie asupra mai multor așezări din regiunile Cernihiv, Sumy și Harkov.

În direcția Kupyansk, rușii nu încetează să încerce să îmbunătățească situația tactică. În ultimele 24 de ore, aceștia au desfășurat ofensive nereușite în apropiere de Masyutivka. Au efectuat lovituri aeriene în apropiere de Kyslovka și Kotlyarivka în regiunea Harkov. Bombardamentele de artilerie și mortiere ale inamicului au vizat nouă așezări din regiune.

Inamicul nu a desfășurat nicio acțiune ofensivă în direcția Liman pe parcursul zilei. Inamicul a efectuat lovituri aeriene în zonele Belogorovka, Dibrova, Yampol și Spornoye.

În direcția Bakhmut, inamicul continuă să desfășoare acțiuni ofensive. Luptele pentru orașul Bakhmut continuă fără încetare. În cursul zilei, ocupanții ruși au desfășurat, de asemenea, ofensive nereușite în direcția Bila Gora. Ei au lansat atacuri cu rachete în zonele Sloviansk, Kramatorsk, Druzhkivka și atacuri aeriene în zonele Sloviansk, Druzhkivka, Bakhmut, Ivanovskoye, Bila Hora, Kurdyumovka și Toretsk. Zece așezări din regiunea Donețk au fost lovite de bombardamente inamice.

În direcția Avdiivka, inamicul a desfășurat acțiuni ofensive în direcțiile Novokalynove, Avdiivka, Severnoye, fără succes. În ultimele 24 de ore, inamicul a efectuat un atac aerian în apropiere de Avdiivka.

În direcția Marinka, unitățile Forțelor de Apărare au respins din nou numeroase atacuri rusești în apropierea orașului Marinka. Inamicul a efectuat, de asemenea, lovituri aeriene în apropiere de Krasnogorovka și Marinka.

În direcția Shakhtar, armata rusă a desfășurat ofensive nereușite în apropiere de Novomikhailovka. În același timp, ocupanții au lansat lovituri aeriene în apropiere de Ugledar și Prechistovka.

În direcțiile Zaporizhzhia și Kherson, inamicul continuă să desfășoare acțiuni defensive. Ocupanții au efectuat lovituri aeriene în așezările Poltavka din regiunea Zaporizhzhia și Berislav, Kindiyka din regiunea Kherson. Rușii au bombardat mai mult de 40 de așezări.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *