Război

Lupte pentru Svatove, Bahmut e bombardat, mobilizări folosite pentru a încetini Armata Ucrainei pe malul drept al Niprului. Ce se întâmplă în prima linie

Trupele rusești încearcă să spargă apărarea Armatei Ucrianene în direcția Kreminna și Svatove din regiunea Lugansk, a anunțat șeful OVA Lugansk, Serghei Gaidai, în după-amiaza zilei de 4 noiembrie. Potrivit lui Wargonzo, forțele armate ucrainene atacă în apropiere de Yagodne și în direcția Kreminna. De asemenea, s-a raportat că trupele rusești ar fi atacat în direcția Makeievka și Nevskii. Cu toate acestea, nu există schimbări notabile în această direcție.

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate Ucrainene, Bahmut rezistă: luptele continuă în direcțiile de sud și est ale orașului, iar toate atacurile au fost respinse. Localnicii se plâng de bombardamentele constante, de podurile distruse și de drumurile rupte din oraș. Oamenii spun că trăiesc într-un vid, fără comunicații, apă și gaz.

Luptele continuă pe linia frontului din Donețk, la sud de satele Opîtne și Voduane și la sud-est de Pervomaiskoie, relatează War Monitor.

Forțele armate ucrainene raportează atacuri respinse în apropiere de Marinka, Novomihailovka, Vodiane și Pavlovka. Surse rusești spun că atacă în apropiere de Precistivka.

MilitaryLand.Net publică o înregistrare video care arată cum forțele ucrainene bombardează un convoi de echipamente rusești în apropiere de Vodyane:

O redistribuire a forțelor de apărare rusești de pe malul drept pe malul stâng al Niprului este considerată probabilă în viitorul apropiat.

Anterior, experții militari occidentali au remarcat că devine din ce în ce mai dificil pentru Rusia să își aprovizioneze gruparea de pe malul drept al Niprului și că este mai profitabilă crearea unei noi linii defensive de-a lungul coastei.

În ciuda retragerii în curs a unor unități rusești din partea de nord-vest a regiunii Herson, rămâne neclar dacă trupele rusești vor apăra Hersonul, au declarat analiștii de la Institutul pentru Studii de Război din SUA. Potrivit experților, forțele rusești au trimis oameni mobilizați nepregătiți pentru a ataca în partea de vest a regiunii Donețk de dragul unor câștiguri teritoriale minore.

Expertul militar Serghei Grabskii crede că mobilizații duc la îndeplinire planul Kremlinului de a încetini ofensiva Ucrainei pe malul drept al Niprului:

Dacă Rusia ar fi putut, ar fi aruncat deja atât de multe trupe acolo încât ar fi fost imposibil să le împingă înăuntru. Aceștia își dau seama că orice infiltrare ucraineană acolo ar însemna că Ucraina s-ar putea strecura în nordul regiunii Lugansk și ar putea avansa până la Starobelsk, dar se pare că, dacă forțele mari sunt concentrate, ar putea tăia părțile pe care Ucraina le controlează acum.

Când Ucraina va lua malul drept, va fi sfârșitul avansării Rusiei în această zonă. Rusia are nevoie de o breșă spre Zaporojie, deoarece nu are suficientă energie în prezent pentru a restabili o aprovizionare sănătoasă a malului drept folosind secțiunea Kherson și trebuie să meargă spre noi secțiuni – Zaporojieși Kremenciug.

Dacă ar începe o înaintare spre Harkov, Poltava și Kremenciuk, rușii ar tăia cea mai pregătită grupare de luptă a trupelor ucrainene din Donbass, făcând imposibilă salvarea unei insule din blocul Cernihiv, Sumî, o parte din oblasturile Poltava și Harkov. Acele trupe care ar fi ajuns în această zonă ar fi fost blocate și ar fi fost posibil să traverseze rezervorul fără mijloace de trecere doar cu oameni, abandonând tot echipamentul, ceea ce ar fi fost un dezastru pentru armata ucraineană. Astfel, malul drept ar rămâne sub control și s-ar putea gândi să avanseze prin distrugerea grupurilor de atac ale armatei ucrainene.

Acum, situația s-a schimbat, iar astăzi este extrem de important pentru trupele rusești să dețină Kherson și apoi, după ce au creat grupuri de șoc, să pătrundă în Zaporojie și Kremenciug cu toate forțele pe care le pot. Dar ei nu au astfel de forțe.

Surse ucrainene raportează că 5.000 de soldați ruși au fost uciși și mii de răniți în ultimele șase zile. Numărul victimelor de luptă rusești se ridică acum la 74.840 și continuă să crească pe măsură ce recruții neinstruiți sunt trimiși pe front în loturi.

Centrul ucrainean de cercetare și contracarare a amenințărilor hibride a descoperit și verificat mai mult de două sute de scrisori semnate de Andrei Troșev, unul dintre liderii PMC Wagner, prin care acesta transmite condoleanțe familiilor mercenarilor Prigozhin recrutați în coloniile rusești. În total, până la jumătatea lunii octombrie, au murit peste 500 de deținuți. Scrisorile sunt însoțite de o medalie postumă a curajului, iar documentele în sine (care sunt postate pe rețelele de socializare de către rude) sunt numerotate cu grijă, ceea ce permite să se tragă concluzii cu privire la numărul lor. The Insider a reușit să contacteze câteva rude ale celor de pe lista morților. Aceștia au confirmat informația că rudele lor au plecat la război din colonii și au murit pe teritoriul Ucrainei.

Pentru o imagine de ansamblu a situației de pe linia frontului la 3 noiembrie, consultați The Insider.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *