Politică

Lupu: Ababii a fost prioritatea 1, Bacalu – prioritatea 2. Dacă PL vrea funcţii, atunci să spună!

Declaraţiile lui Marian Lupu:

– Săptămâna trecută, după ce am analizat o listă de mai multe persoane, am ajuns la patru candidaturi, respectiv două, Ababii şi Bacalu. Am propus colegilor din PL să se expună. Ei ne-au zis că trebuie să înaintăm doar un candidat. Am început să cred că e o tactică de tragere de timp. Astăzi s-a adeverit.

– Azi am înaintat colegilor din PL candidatul Ion Ababii ca prioritate nr 1, iar V. Bacalu ca prioritate nr. 2 . PL a refuzat candidatura lui Ababii, aşadar, singurul candidat a rămas V. Bacalu.

– Poate colegii simt necesitatea să stabilim nişte norme pentru ei, garanţii. Adresez colegilor din PL invitaţia să facă o listă de garanţii şi cereri. Dacă se vor funcţii, să se spună.

– Dna Bacalu nu reprezintă niciun pericol pentru PL, faţă de pretinsele pretexte a liberalilor, legate de ideologia partidului. Admit că este o persoană necunoscută, dar sunt sute de motive pentru a face cunoştinţă. Se poate face şi o video conferinţă, având în vedere că e stabilită în afara ţării, sau să fie invitată în acest week-end în MD.

– Dacă procesul tergiversează, mă voi adresa către Curtea Constituţională cu intenţia de a dizolva Parlamentul.

– Dacă colegii de la PL, pe motive idiologice au refuzat candidatul Ababii, în cazul dnei Bacalu nu au nici un motiv. Trebuie să depăşeşti interesele fracţiunii şi să vezi şi interesele ţării.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *