Moldova

Lupu către Butmalai: Timpul pentru declarații fără probe a trecut

Conform unui proiect propus de liderul fracțiunii PLDM Valeriu Streleț, vicedirectorii Comisiei Naționale Anticorupție urmau să fie numiți de Parlament. Proiectul a fost susținut doar de fracțiunea liberal-democrată și nu acumulat numărul necesar de voturi.

Deputaţii au decis să desfăşoare şedinţa Parlamentului în regim închis, departe de ochii presei, unde urma să fie ascultat ministrul Afacerilor de Interne, Dorin Recean, cu privire la informaţiile precum că Vlad Plahotniuc ar fi urmărit de Interpol. 

Decizia a fost luată la solicitarea lui Recean.

Ministrul de Interne urma să prezinte, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, informații privind urmărirea de către Interpol a fostului prim-vicepreședinte al Parlamentului, Vlad Plahotniuc. Dorin Recean a fost chemat în Legislativ de către fracțiunea PCRM.

Viorel Chetraru: „Pe marginea publicării interceptărilor telefonice se va pronunța Procuratura Generală. Noi am activat în cadrul legal. Dl Vicol a fost reținut în flagrant”.

Viorel Chetraru: În 2012, CNA a pornit patru dosare penale la adresa funcționarilor din cadrul Ministerului Transporturilor pentru abuz de serviciu, însușirea ilegală de bunuri și construcții neautorizate. Timp de șase luni CNA nu a activat din cauza procesului de reorganizare a instituției.

11.55 Directorul CNA Viorel Chetraru a venit în Parlament la cererea deputatului comunist Alexandru Petcov.

10.55
Deputații liberal-democrați și comuniști au votat anularea hotărârea de ieri a Parlamentului privind formarea Comisiei de anchetă ce urma să examineaze situția la Banca de Economii. Comisia urma să fie formată la inițiativa liberalilor.

Unul din motivele anulării hotărârii a fost faptul că liberalii nu ar fi ajuns la un consens cu liberal-democrații. PL susține că scopul Comisie parlamentare ar trebui fie ancheta situației din interiorul Băncii de Economii, pe când liberal-democrații își doresc o comisie de anchetă pentru întreaga sferă de activitate bancară din R. Moldova. 
 
10.20 Tudor Panțâru (foto) și Igor Dolea au depus jurământul în Parlament în calitate de judecători ai Curții Constituționale. Președitele Nicolae Timofti i-a felicitat: ”Îi felicit pe domnii Dolea și Panțâru. Îi cunosc personal. Mă bucur ca CSM a făcut aceasta alegere bună”, a declarat șeful statului. 

10.12 Fracțiunea PCRM nu susține candidatura lui Tudor Panțâru în funcția de judecător al Curții Constituționale, motivând că el a fost senator român și are cetățenie dublă. Socialiștii susțin aceeași poziție.

10.01 La ședință au fost înregistrați 94 de deputați. Printre cei prezenți sunt și președintele țării Nicolae Timofti, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorii Curții Constituționale, Curtea Supremă de Justiție, Curte de Apel și ministrul Justiției.

Judecătorii Curții Constituționale Tudor Panțâru și Igor Dolea urmează să depună astăzi jurământul la Parlament.

Astăzi deputați vor examina și proiectul de hotărâre privind numirea lui Victor Strătilă în funcție de membru al Comisiei Naționale de Integritate.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *