Actualitate

Lupu: Guvernul să soluționeze cazul BEM

„În pofida faptului că gestionarul BEM este Guvernul, este absolut necesară și implicarea Parlamentului. Trebuie să vedem cine sunt responsabili de situația creată și să se stabilească modul de rezolvare a problemei. Guvernul trebuie să propună urgent soluțiile de redresare a cazului de la BEM”. Acestea au fost declarate de speakerul Marian Lupu.

Marian Lupu mai e de părerea că că în asemenea cazuri trebuie examinată și acțiunea organelor colegiale supreme în cadrul băncii. "Constatăm un management fraudulos al instituţiei şi eu nu m-aş limita doar la o persoană, în acest caz la fostul preşedinte al Băncii", a spus Marian Lupu.

Președintele Parlamentului cosideră necesară formarea urgentă a comisiei de ancheta în cazul BEM. “Cât mai grabinc trebuie să aprobăm comisia de anchetă, lucru ce trebuie să se întâmple chiar la prima ședință a Parlamentului. Situația de la BEM este urgentă, pentru că BEM este unica bancă populară din țara noastră.”, a mentionat oficialul.

În acest caz, a specificat speakerul combaterea coruptiei este, o prioritate în care nu trebuie să se țină cont de culorile politice.

Scandalul în jurul BEM a luat amploare după ce consilierul PCRM Victor Gurău a făcut publică o schemă, potrivit căreia de la Banca de Economii s-au furat peste 1,5 miliarde de lei. Gurău spunea că totul s-a întâmplat după ce în fruntea Consiliului de Administraţie al BEM a fost numit omul lui Vlad Filat, secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu. 

D. C.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *