Moldova

LUPU: Orice vot împotriva noastră va duce la anularea Acordului AIE

„Cineva tensionează situația politica din țară. Am încercat să adun liderii AIE ca să discutăm problemele republicii, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Dacă premierul recurge la scandalizări pentru obține unanimitate de voturi cu PCRM, atunci aceasta anulează acordul politic de constituire AIE. Noi am făcut la timpul nostru cedări. Orice vot împotriva noastră anulează acest Acord ” , a declarat Marian Lupu în cadrul unui briefing de presă.

Liderul PDM a chemat colegii săi de Alianță să uite de gâlceavă și să se întrunească de urgență în cadrul Consiliului Alianței. „Trebuie să ne facem temele pentru summitul de la Vilnius, nu să căutăm gâlceavă. Dacă se întâmplă că unii lideri se suportă mai greu, atunci putem să ne întâlnim în format extins ca să dezbatem probleme țării și să găsim soluțiile”, a precizat Lupu.

2013- anul controlului parlamentar

În altă ordine de idei, Președintele Parlamentului a dat de înțeles că activitatea Guvernului lasă de dorit, iar semnalele venite din Europa nu sunt promițătoare. 

„Republica Moldova întâmpină dificultăți majore în conlucrarea dintre structurile Guvernului. Experții europeni au multe obiecții la calitatea reformelor în cadrul Procuraturii Genrale, MAI, administrarării frontierei, ministerului Justiției, în finanțe, administrarea vamală, achiziții publice etc. Nu e nimic subiectiv, aceste semnale vin din Europa. ”, crede liderul Partidului Democrat.

Anul 2013 va fi sub semnul îndeplinirii legilor. Va fi anul controlului parlamentar. Vă asigur. În 2013, vom pune acent pe monitorizarea legislaţiei şi a programului de guvernare al AIE.  Avem probleme serioase, inclusiv semnarea acordurilor pe care le negociem cu UE”, a mai atenționat Lupu.

Timpul.md

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.