CSI / Rusia

Lupu: Ucraina joacă un rol important în soluţionarea definitivă a conflictului transnistrean

"Ucraina joacă un rol important în identificarea şi punerea în aplicare a modelului de soluţionarea definitivă a problemei transnistrene. Mi-am exprimat aprecierea şi recunoştinţa pentru poziţia constructivă a Ucrainei în procesul de negociere, şi în reluarea negocierilor formale, după cum a fost convenit la şedinţele recente ale grupului 5 +2 de la Moscova", a declarat Lupu în cadrul unui briefing comun cu preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Vladimir Litvin, potrivit KyevPost.

Amintim că la 22 septembrie, la Moscova a avut loc o rundă de consultări informale privind soluţionarea conflictului transnistrean în formatul 5 +2, cu participarea reprezentanţilor părţilor aflate în conflict (Moldova şi Transnistria), mediatorii (Rusia, Ucraina, OSCE) si observatorii (statele Unite şi Uniunea Europeană). Participanţii  au convenit să reia negocierile formale cu privire la soluţionarea conflictului transnistrean. Următoarea rundă de negocieri oficiale în format 5+2 va avea loc în noiembrie la Vilnius.

Marian Lupu a fost invitat în vizită oficială de omologul său, preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Vladimir Litvin. Vizita va dura până pe 27 septembrie.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *