Politică

Lupu: Voi fi un preşedinte responsabil, îi voi trata pe toţi cu respect, indiferent de culoarea politică

Marian Lupu pare a fi gata să intre în rolul de preşedinte. Acesta a declarat astăzi că are capacitatea necesară pentru a îndeplini această misiune şi că îşi va trata colegii în mod egal, indiferent de culoarea politică.

“Am decis să-mi depun candidatura pentru mandatul de preşedinte, iar în ultimele luni am demonstrat că am şi capacitatea de a îndeplini această misiune. Vă asigur că voi fi un preşedinte responsabil, îi voi tratata pe toţi cu respect, indiferent de apartenenţa politică”, a precizat Marian Lupu în cadrul unui briefing de presă.

Preşedintele interimar a mai spus că RM trebuie să iasă cât mai repede din impas, să devină atractivă pentru cetăţenii săi, iar pe plan extern să dezvolte relaţii de prietenie şi cu Vestul, şi cu Estul. "Preşedintele trebuie să fie garantul democratizării ţării, să asigure integritatea acesteia, să continue procesul de integrare europeană, şi să păstreze relaţii bune atât cu occidentul, cât şi cu zona euro-asiatică", a mai declarat preşedintele PDM.

Dosarul lui Marian Lupu va fi depus la ora 15.00 la Comisia specială pentru alegerea şefului statului de către vicepreşedintele PDM, Igor Corman. Termenul limită pentru depunerea dosarului este marţi, 13 decembrie. Până la acest moment, niciun alt candidat nu s-a înscris în cursa pentru preşedinţie.

Alegerile pentru funcţia de şef al statului vor avea loc vineri, 16 decembrie, în plenul Parlamentului.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *