CSI / Rusia

“Lupul” din umbră lui Vladimir Putin. Cine e cel mai fidel aghiotant al preşedintelui Rusiei

Dintre toţi aghiotantii preşedintelui Rusiei se remarcă Alexander Zaldostanov, liderul grupului de motociclişti "Lupii nopţii". Acesta este gata să facă orice pentru Putin, iar acţiunile sale din ultima vreme demonstrează acest lucru, conform La Tercera.

Zaldostanov, în vârstă de 52 de ani, are accesul interzis în SUA şi Uniunea Europeană şi afişează un look asemănător cu cel al lui Che Guevara. Despre el se spune că ar conduce şi o "armata privată" a lui Vladimir Putin, pregătită să intervină oricând prin diverse mijloace.

Fan al lui Stalin şi al filmului Mad Max (1980), Zaldostanov s-a împrietenit cu Putin în 2009. După o prima discuţie, cei doi au devenit extrem de apropiaţi, iar Zaldostanov laudă constant modul în care Putin conduce ţară. "Imediat am înţeles că îşi iubeşte ţară şi o înţelege. Dintre toţi liderii de la Kremlin, de după Stalin, el este cel care are viziunea cea mai profundă. Astfel, eu cred că Rusia este singură ţară capabilă să salveze lumea de la prăbuşirea morală", a spus Zaldostanov.

Liderul motocicliştilor ruşi îl numeşte pe Putin "un cadou de la Dumnezeu", în timp ce preşedintele Rusiei îi răspunde cu apelativul "fratele meu".

Şi cum prietenul la nevoie se cunoaşte, Zaldostanov nu a stat prea mult pe gânduri după izbucnirea conflictului din Crimeea. "Lupii nopţii" au fost parte activă a conflictului din fosta regiune ucraineană, iar în februarie 2014 în jur de 5.000 de motociclişti au blocat intrarea în Crimeea.

În plus, conform Departamentului de Stat al SUA, Zaldostanov şi-a trimis oamenii la lupta în Sevastopol, iar că urmare a acestei acţiuni SUA şi UE i-au interzis accesul pe teritoriile lor. "Aş vrea să-i mulţumesc preşedintelui Obama pentru că mi-a recunoscut umilul serviciu pentru ţară şi să-i promit că voi face tot ce pot că preocuparea lor pentru mine să crească", a reacţionat Zaldostanov.

Vladimir Putin a fost surprins adesea alături de Zaldostanov, iar odată chiar l-a lăsat pe Victor Ianukovici să-l aştepte ore în şir pentru că era la o întâlnire cu motocicliştii.

De altfel, Putin i-a şi oferit "Ordinul de Onoare" lui Zaldostanov în urmă cu doi ani pentru "muncă activă patriotică pentru educaţia tinerilor".

sursa. ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *