Externe

Luxemburg a înghețat active rusești în valoare de 5,5 miliarde de euro după declanșarea războiului împotriva Ucrainei

Nu mai puţin de 5,5 miliarde de euro din totalul de 17 miliarde de euro în active ruseşti îngheţate de Uniunea Europeană după declanşarea de către Moscova a războiului împotriva Ucrainei se află în Luxemburg, a declarat marţi ministrul de externe Jean Asselborn în faţa parlamentului, relatează dpa și Hotnews.

”Dacă Rusia nu cedează, atunci noi sancţiuni sunt inevitabile”, a declarat Asselborn. De asemenea, el a mai spus că este important că UE nu şi-a pus în pericol unitatea.

Nu poate exista ”neutralitate” în ceea ce priveşte războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Cei care nu condamnă Rusia acceptă legea celui mai puternic. ”Istoria va decide cine a fost de partea cea bună”, a mai declarat Asselborn.

Luxemburgul a livrat până acum arme şi material Ucrainei în valoare de 72 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 16% din bugetul de apărare al Marelui Ducat.

În principiu, Asselborn a salutat planurile de extindere a Uniunii Europene cu Ucraina şi statele din Balcanii de Vest. De asemenea, el a spus că chestiunea capacităţii de absorbţie a UE trebuie discutată.

UE a adoptat până în prezent opt pachete de sancţiuni de la începutul invaziei ruseşti în Ucraina, în urmă cu opt luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *