Actualitate

Luxul și glamour-ul procurorului de la Buiucani scapă nepedepsit

După ce Comisia Naţională de Integritate a constatat că funcţionara a admis fals în declaraţii şi a remis materialele cazului Procuraturii Generale, colegii funcţionarei au refuzat să pornească o urmărire penală.

Procuratura Generală a expediat o scrisoare pe adresa CNI în care a menţionat că actul de constatare al Comisiei privind falsul în declaraţii admis de procurorul Elena Neaga nu ar corespunde cerinţelor de procedură pentru iniţierea unui proces penal.

„Ei nu pot intenta proces penal împotriva doamnei Neaga pe motiv că actul nostru de constatare nu este prevăzut în Codul de Procedură Penală ca act în baza căruia ar fi putut fi intentat un proces penal, deoarece motiv pentru intentare a procesului penal este denunțul sau autosesizarea. Regulamentul ne spune clar: atunci când depistăm nereguli, întocmim acte de constatare și nu denunțuri”, a declarat vicepreședintele CNI, Victor Strătilă.

Jurnaliștii nu au reușit să ia legătura cu Elena Neaga. În cadrul Procuraturii de Transport, acolo unde a fost transferată, ni s-a comunicat că funcţionara se află în concediu şi că va reveni săptămâna viitoare.

Procurorul, însă are parte de o vacanţă în toată regulă. Neaga se odihneşte de mai bine de patru luni şi jumătate, dintre care aproape două luni se află în concediu medical.

Precizăm că acum câteva luni, Jurnal TV a difuzat un reportaj despre luxul în care trăieşte familia Elenei Neaga. În timp ce unii locuitori din Străşeni susţin că Neaga s-a îmbogăţit după ce a devenit procuror, femeia spune că şi-ar fi făcut averea timp de 15 ani, perioadă în care a lucrat la o grădiniţă.

După ce funcţionara a postat pe internet poze cu averea la vedere, etalându-şi mobila scumpă din dormitor, bucătărie, baie, dar şi pozând pe patul conjugal în lenjerie, cu bijuterii impunătoare din aur, Procuratura Generală i-a dat o mustrare Elenei Neaga, pentru încălcarea normelor Codului de Etică al procurorului.

Totodată, procurorul general a retrogradat-o din funcţia de viceprocuror al sectorului Buiucani şi a transferat-o la Procuratura de Transport

sursa: jurnal.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *