Externe

Macedonia: Cincisprezece morți în urma furtunilor puternice

 ”La ora 08.30 în această dimineață am descoperit cincisprezece victime. Echipele noastre se află pe teren pentru căutarea altor eventuale victime”, a declarat pentru AFP Lisa Bendevska de la poliția macedoneană.

În timpul căderii precipitațiilor vântul avea o viteză de peste 70 de km pe oră, afectând în special suburbiile din nord-estul capitalei macedonene. Majoritatea victimelor sunt locuitori din comunitățile Smilkovci, Singelic, Stajkovci, Aracinovo, aflate la periferia capitalei Skopje.

Într-un interval de două ore precipitațiile atinseseră 93 de litri pe metru pătrat la Skopje, care este media pentru întreaga lună august, potrivit Institutului național de hidro-meteorologie. Precipitațiile masive au antrenat inundații și alunecări de teren la periferia capitalei.

Armata și poliția macedoneană continuă duminică operațiunile de căutare a eventualilor supraviețuitori sau a altor persoane decedate. Circa o sută de persoane au fost ușor rănite.

Este o catastrofă, nu ne-am mai confruntat cu așa ceva, a spus primarul din Skopje Koce Trajanovski. Furtuni violente au fost asemenea și în orașul Tetovo, nord-vestul țării, provocând pagube materiale, fără însă să fie înregistrate victime.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *