Ultima oră

(MĂCEL ÎN UCRAINA) Rușii trimit în continuare zeci de mașini pline cu militari înarmați

(18:31) Martorii de la fața locului afirmă că au loc schimburi de focuri în apropiere de Slaviansk.

(18:00) Serviciul de securitate a Ucrainei a reușit să stopeze un canal de furnizare de amuniții teroriștilor.

(16:20) Spre localitatea Rovenky se îndreaptă dinspre F. Rusă peste 50 de mașini pline cu persoane înarmate fără însemne de identificare. Acest lucru demonstrează că acest conflict este foarte departe de a fi încheiat.

(14:25) Avioane de vânătoare ucrainești implicate în acțiunea anti-teroristă.

(14:11) Ucrainenii încearcă să-i încercuiască pe teroriști.

(13:41) Forțele armate ale Ucrainei folosesc intens elicopterle în timpul confruntărilor de lângă Donețk.

 

(13:24) Putin ar fi cerut ca Ucraina să întrerupă imediat operațiunea anti-teroristă.

(12:06) Site-ul Gorlovka.ua afirmă că teroriștii au primit întăriri iar luptă pentru aeroport continuă în regiunea Prokofief de lângă Donețk.

(11:59) Teroriștii din "Republica Donețk" au ocupat mai multe clădiri din localitata Kalyni.

(11:55) Forțele militare Ucrainene au reușit să distrugă, lansând rachete din aer, o bază militară teroristă în Lugansk. 

(11:53) Aeroportul din Donețk se află sub controlul armatei Ucrainene.

(11:30) Martorii din Donețk afirmă că pe lângă zeci de ceceni și un grup de peste treizeci de Cazaci de pe Don au fost măcelărți de forțele de ordine. 

Mai multe Kamazuri ce au încercat să ilegal hotarul ruso-ucrainean, au fost distruse de forțele de ordine.

(11:00) Prim-vice premierul Ucrainei anunță că operațiunea forțelor de ordine va continua până ce toți teroriștii vor fi nimiciți.

(09:30) "Rezisența informațională" anunță că operațiune anti-teroristă continuă în Donețk. Ca rezultat al ciocnirilor din ultimele 24 ore, forțele de ordine nu au avut pierderi. Nu se cunosc deocamdată date despre pierderile teroriștilor. În același timp în ultimele ore în regiunea Slavianskului, teroriștii au tras din lansatoare de grenade asupra mai multor posturi de control anti-teroriste. Nu există răniți.    

Conform informațiilor existente, conducerea operațiunii anti-teroriste a fost informată despre tetnativă rușilor de a trece ilegal hotarul dar nu a urmat nicio reacție.

(08:20) Șeful "Republicii Luganks", Valerii Bolotov a criticat dur conducerea "Respublicii Donețk" pentru cedarea aeroportului ucrainenilor și neimplicarea suficientă în rezistența. Bolotov consideră că curățirea Donețkului de forțele anti-teroriste este o fărădelege a conducerii "din Donețk".  El a declarat că "șefii" din "Republica Donețk" sunt declarate persoane non-grata în Lugansk. "Conform legilor militare, trădătorii trebuie lichidați". El a mai spus că-l consideră pe șeful "Republicii Donețk" ca fiind în afara legii și-i declară război.

Unul din liderii separatiștilor ar fi încercat să negocieze cu forțele anti-teroriste o cale de scăpare.  

În jurul orei 03:40 o coloană de camioane cu persoane înarmate a trecut ilegal hotarul ruso-ucrainean. A început o luptă. După ce teroriștii au lăsat un grup pentru a le putea acoperi accesul, au reușit să intre în Ucraina. Ca urmare a ciocnirilor, ucrainenii au reținut un camion și două mașini. Autovehiculele reținute erau pline cu automate Kalașnikov și lansatoarea de rachete. În jur de 40 de camioane militare rusești erau în aștepare în apropiere de hotarul Ucraineni, se presupune că o parte din ele au trecut granița.


(Cecenii luptă în Ucraina de partea "pravoslavnicilor" ruși)


(Avioan ucrainean de tip Sukhoi-25)

ȘTIREA SE ACTUALIZEAZĂ

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *